Zvuci grmljavine (2005)

A Sound Of Thunder (Originalni naziv)

akcija avantura fantastika

Prapovijesni safariji iznimno su opasni kada loveći dinosaure izazovete lančanu reakciju

 
Režija: Peter Hyams
Scenarij: Thomas Dean Donnelly, Ray Bradbury
Uloge: Jemima Rooper, Edward Burns, Ben Kingsley, Catherine McCormack, ...

Filmografija

Spremate li se na dugoročne investicije te još k tome vjerujete u mogućnost putovanja kroz vrijeme, razmislite o ulaganju u neku od jačih turističkih agencija. Naime, ukoliko je suditi po ovom filmu, putovanja kroz vrijeme biti će totalno in, a izleti na obližnje nam planete out.

Godina je 2055. i bogati imaju priliku putovati vremenskim tunelom u prethistoriju na vremenski safari kako bi ubijali dinosaure malo prije njihovog izumiranja. Safari je izuzetno profitabilan te je Charlesu Hattonu (B. Kingsley) donio golemo bogatstvo. No jedan od vodećih eksperta za vremenski safari, Travis Ryer (E. Burns), primijeti promjene klime i prirode u sadašnjosti te ustanovi da je prirodna ravnoteža opasno narušena. Travis mora popraviti uništeno i vratiti prirodni tijek no pitanje je hoće li uspjeti...

Film je snimljen prema kratkoj priči poznatog i rado adaptiranog američkog pisca znanstvene fantastike Raya Bradburya, inače, među ostalim, autora romana Fahrenheit 451 prema kojem je ikona francuskog novog vala, Francois Truffaut snimio istoimeni intrigantni futuristički film.

"Zvuk grmljavine" film je interesantnog znanstveno-fantastičnog koncepta s karizmatičnim B. Kingsleyem u jednoj od glavnih uloga. Režirao ga je iskusni Peter Hyams (Svemirska postaja broj 1, Planet prokletih), a produkcijiski je vrlo bogat.


Komentari (0)

Foto