Zubi (2008)

Teeth (Originalni naziv)

horror crna komedija

Dawn je tinejdžerica kojoj je ginekolog dijagnosticirao neobičan poremećaj - zubatu vaginu

 
Režija: Mitchell Lichtenstein
Scenarij: Mitchell Lichtenstein
Uloge: Jess Weixler, John Hensley, Josh Pais, Hale Appleman

Filmografija

Film je izvrstno prošao na Sundance festivalu na kojemu je glavna glumica, Jess Weixler, osvojila specijalnu nagradu žirija. Film je kod brojnih kritičara pobudio zanimanje. Nije riječ o art-film već o crnoj komediji, parodiji koju je svakako interesantno pogledati.

Dawn (J. Weixler) je uzorna srednjoškolka koja radi kao glasnogovornica grupe koja propagira seksualnu apstinenciju među mladima. Iako se i sama suzdržava od spolnih odnosa, njezina želja postaje sve veća i jednoga dana, ona slučajno završi s Tobeyjem (H. Appleman), mladićem iz njezine škole. Međutim, prilikom odnosa dogodi se teška nezgoda, a prestrašena Dawn počne tražiti uzrok tome, pretražuje po internetu te se savjetuje s ginekologom. Odgovor uskoro dolazi: njezina vagina sadrži zube...

 

"Teeth" američkoga glumca, redatelja i scenarista Mitchella Lichtensteina bizaran je film o mladoj djevojci kojoj neobična, neizlječiva anomalija potpuno promijeni život, pretvorivši je iz dobre i uzorne učenice u osvetnicu. Koristeći stvaran mit nekih starih kultura o postojanju vagine sa zubima (vagina dentata), redatelj je hrabro ispričao originalnu priču koja ekvilibrira između satire i horor komedije postavivši je u kontekst američkoga tvorničkoga gradića u današnje vrijeme i među prosječne ljude. Kao i svi filmovi ovoga žanra i ovaj odlikuju napete, pa i neugodne scene, no u kojima je naglasak na ženskom kažnjavanju onih koji ne cijene bića suprotna spola i koji su sami po sebi zli.

Komentari (19)

Foto