Nevjerojatni Hulk (2008)

Incredible Hulk (Originalni naziv)

akcija fantastika sf

Kada je bijesan, ne želiš mu biti na putu

 
Režija: Louis Leterrier
Scenarij: Zak Penn
Uloge: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt

Filmografija

Inteligentni, kompleksni znanstveno-fantastični akcijski blockbuster brzog tempa, odlično su prihvatili kritičari i javnost, a u njemu oduševljavaju velika holivudska imena - Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth i William Hurt.

Znanstvenik Bruce Banner (Edward Norton) skriva se od vojnih huškača, ali i svog alter ega, Hulka. Putuje svijetom u potrazi za lijekom koji će mu omogućiti da se oslobodi svog bijesa i zaboravi Betty Ross (Liv Tyler), no ni jedno ni drugo nije jednostavno postići. Betty je kćer Bruceovog neprijatelja generala Rossa (William Hurt) pa samim time situacija Bruceu još teže pada. Konačno, Bruce se odluči vratiti u civilizaciju, a tamo ga dočeka The Abomination, stvoren kada je KGB-ov agent Emil Blonsky (Tim Roth) bio izložen velikoj dozi iste radijacije koja je Brucea pretvorila u Hulka. Za razliku od Hulka, The Abomination ne može ponovno poprimiti svoj ljudski oblik i za svoju nesreću krivi Brucea.
Za razliku od mnogih crtanih superheroja, Marvelov Hulk je u filmu Louisa Leterriera, zaslužnog za "Transportera", "Vjernog Dannyja" (Danny the Dog) te "Sudar titana", nije izričito snimljen da bi se svidio obožavateljima stripa, već je prilagođen za šire gledateljstvo.

Komentari (6)

Foto