Mornarički tuljani (1990)

Navy Seals (Originalni naziv)

akcija avantura ratni

Tim Mornaričkih tuljana kreće u Beirut kako bi uništili terorističke protuavionske rakete

 
Režija: Lewis Teague
Scenarij: Gary Goldman, Chuck Pfarrer
Uloge: Charlie Sheen, Michael Biehn, Joanne Whalley, Rick Rossovich, ...

Filmografija

Akcijski uradak inspiriran životom stvarne američke elitne jedinice. Scenarist Gary Goldman suradnika je potražio u bivšem "tuljanu" Chucku Pfarreru, što je omogućilo mnoštvo autentičnih elemenata u samom filmu.

Elitna jedinica poznata kao "mornarički tuljani" poslana je u misiju spašavanja taoca zarobljenih na Bliskom istoku. Ovu jedinstvenu postrojbu predvode dvojica vječnih rivala - naprasiti Hawkins (Charlie Sheen) i staloženi Curran (Michael Biehn). Kada stignu na mjesto talačke krize, "tuljani" saznaju važnu i opasnu informaciju. Naime, teroristi su u posjedu opasnog nuklearnog oružja, ukradenog od američke vojske, i spremaju se upotrijebiti ga. Uz pomoć libanonske TV reporterke (Joanne Whalley), specijalna jedinica ima zadaću pronaći oružje prije negoli bude prekasno.
Naslovnu ulogu odigrao je dobitnik Zlatnog globusa i jedan od uspješnih showbiz izdanaka obitelji Sheen, Charlie, koji je karijeru gradio uglavnom u sličnim akcijskim filmovima. U ulozi tv reporterke pojavljuje se bivša supruga američke zvijezde Vala Kilmera, Joanne Whalley, koja se Sheenu i ostatku ekipe pridružuje u odlično odrađenom poslu.

Komentari (1)

Foto