petak, 21.05.2021 20:05

Antiputopis (2016)

Antiputopis (Originalni naziv)

dokumentarni

Kakvo je stvarno stanje nekih od najljepših predjela Hrvatske?

sez.1 ep.3Plitvice su vjerojatno mnogima u svijetu poznatije i od same Hrvatske. Prva pomisao na njih su čudesna jezera, no ovaj prirodni fenomen još ima i više od 40 vrsta staništa koja obiluju endemima, te rijetkim biljnim i životinjskim vrstama. Jezera su izvorište rijeke Korane, bisera o kojem brigu vode stanovnici udruženi u "Čuvare Korane". No, koliko sve veći broj posjetitelja može ostaviti traga na krhkom i složenom ekosustavu Plitvica i kako riješiti dosad nerješivi problem kanalizacijskog ispusta tzv. Jezera sramote u rubnom dijelu Nacionalnog parka, pogledajte u 3. epizodi Antiputopisa - Čuvari šuma i voda. Kao i u prijašnjim epizodama, u filmu sudjeluju prof. dr. Mladen Garašić te Romeo Ibrišević koji započinje jednu od svojih akcija - izvlačenje auto-olupine iz pitke vode rijeke Korane.
 

U netipičnom putopisu emisija pokazuje lice i naličje nekih od najljepših mjesta u Hrvatskoj: Mljeta, Plitvica, Imotske krajine i Žumberka, kroz priče malih ljudi koji na svoj način žele ukazati na probleme ili pak pomoći u njihovu rješavanju.

Serija je dijelom inspirirana podvizima fotografa Romea Ibriševića i njegovih "Zelenih stopa", koji su iz parkova prirode i nacionalnih parkova u 11 godina uspjeli izvući više od 15.000 olupina.

Komentari (0)

Foto