subota, 06.06.2020 23:13

Antiputopis (2016)

Antiputopis (Originalni naziv)

dokumentarni

Kakvo je stvarno stanje nekih od najljepših predjela Hrvatske?

sez.1 ep.4Nadomak Zagreba nalazi se Žumberačko gorje gdje se na relativno malom prostoru sastaju različita podneblja, što je rezultiralo nevjerojatnom bio-raznolikosti - čak tridesetak vrsta orhideja, te endemske i rijetke biljke i životinje - uz obilje izvora vode... Istodobno, brojna divlja odlagališta nalaze se i u samom Parku prirode. Što se poduzima kako bi se zaštitilo ovo područje te koliko je današnji čovjek svjestan vremena u kojem živi i načina na koji se odnosi prema Prirodi? U posljednjoj epizodi serije Romeu Ibriševiću u njegovim ekološkim podvizima pridružit će se i lokalni poštari, ali i Vedran, dječak ekolog iz žumberačkog zaseoka Dane, koji obilazi svoj kraj u potrazi za olupinama.
 

U netipičnom putopisu emisija pokazuje lice i naličje nekih od najljepših mjesta u Hrvatskoj: Mljeta, Plitvica, Imotske krajine i Žumberka, kroz priče malih ljudi koji na svoj način žele ukazati na probleme ili pak pomoći u njihovu rješavanju.

Serija je dijelom inspirirana podvizima fotografa Romea Ibriševića i njegovih "Zelenih stopa", koji su iz parkova prirode i nacionalnih parkova u 11 godina uspjeli izvući više od 15.000 olupina.

Komentari (0)

Foto