Sentinel - Agent u bijegu (2006)

THE SENTINEL (Originalni naziv)

akcija triler drama kriminalistički

Agent tajne službe mora pronaći dokaze o uroti prije nego li sam postane žrtva

 
Režija: Clark Johnson
Scenarij: George Nolfi, Gerald Petievich
Uloge: Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Eva Longoria Parker, Martin Donovan

Filmografija

Film je nastao prema istoimenoj noveli bivšeg agenta tajne službe, Geralda Petievicha. Michael Douglas je Pete Garrison, iskusni agent čiji je zadatak zaštita života prve dame. Uskoro otkriva tragove urote koji pokazaju na posao iznutra, no ono što ne zna je da će upravo on završiti kao glavni osumnjičeni.

Pete Garrison (Michael Douglas) je veteran FBI-a, s dugom i besprijekornom karijerom. Pete je čuvao brojne predsjednike SAD-a te izgradio ime i zaradio poštovanje svoje struke i kolega. David Breckinridge (Kiefer Sutherland) je njegov kolega, koji je znanje i iskustvo stekao uz Garrisona te za njega ima samo riječi pohvale. Kada se otkrije da postoji špijun unutar službe, koji čini dio zavjere protiv predsjednika Ballentina (David Rasche), Garrison pokreće istragu kako bi otkrio uljeza. Zatraži od Breckinridgea da pročešlja dokaze, a oni ga dovode do zaključka da je izdajnik nitko drugi do Garrison, koji ipak uspijeva pobjeći iz ruku tajnih službi i pokušava dokazati svoju nevinost.Redatelj, ali i glumac Clark Johnson, kojeg smo mogli gledati u jednoj od najboljih kriminalističkih serija svih vremena "Žica" (The Wire) kao Augustusa "Gusa” Haynesa, režirao je ovaj uzbudljivi triler, koji će na tren podsjetiti na Eastwoodovu "Na vatrenoj liniji". I u ovom trileru centralno mjesto pripada tajnom agentu koji je život posvetio zaštiti predsjednikovih života, no tu svaka sličnost prestaje.
U glavnoj ulozi našle su se istinske holivudske zvijezde Michael Douglas te Kiefer Sutherland, koji je našao vremena u svom punom rasporedu snimanja popularne krimi serije "24 sata", pojaviti se kao agent u potjeri za svojim učiteljem. U ostalim ulogama pojavljuje se "kućanica" Eva Longoria, kao još jedna agentica na tragu Peta Garrisona, te slavna zvijezda iz 90-tih, Kim Basinger kao prva dama SAD-a.

Komentari (0)

Foto