Obavještajci (2002)

Spooks (Originalni naziv)

triler drama

Serija prati napete zaplete u kojima sudjeluju britanski obavještajci iz tajne službe MI5

 
Režija: Antonia Bird
Scenarij: Ben Richards
Uloge: Rupert Penry-Jones, Peter Firth, Olga Sosnovska, Hugh Simon, ...

Filmografija

Serija Obavještajci dobitnica je brojnih nagrada među kojima se ističe BAFTA za najbolju dramsku seriju 2002. i 2003. godine. Za istu nagradu također je 2003. nominirana u kategoriji za najbolju montažu kao i glazbu. 2004. godine Royal Television Society Programme proglasio je Obavještajce najboljom dramskom serijom, a Television & Radio Industries Club ponovio je to 2005...

Napeta dramska serija o britanskim obavještajcima vraća se na male ekrane s novim fantastičnim zapletima. Obavještajci su uvijek bili brzi i žestoki, ali sada bojno polje nacionalne sigurnosti donosi još dramatičnije izazove za britansku tajnu službu MI5. U posljednjoj epizodi treće sezone tim je paralizirala Dannyjeva šokantna smrt. U četvrtoj sezoni Adam, Garry, Ruth, Fiona i sve bolji Zafar još su odlučniji u borbi da zaštite naciju.

Sezona počinje terorističkim napadom na London nakon kojeg MI5 ima svega 48 sati spriječiti katastrofu. Adam je suočen s možda najtežim izborom u karijeri ne bi li spasio bolnicu od uništenja: hoće li dopustiti da u tu svrhu život izgubi nedužna i hrabra mlada žena? Pojavljuje se i Juliet Shaw s nakanom da ucijeni svoju bivšu ljubav Harryja. Harry ne želi dopustiti da s njim itko manipulira, pa ponudi ostavku. Kad sirijski diplomat naznači da je voljan započeti tajne pregovore s Engleskom, Fiona se dobrovoljno prijavi za tajni zadatak. No Fiona ima neprijatelje u Siriji što zabrine Adama. Hoće li Fiona uspjeti umiriti svoje demone?

2005. godine serija je osvojila BAFTA-inu nagradu za najbolju interaktivnu internetsku TV stranicu, a nominirana je i za američku prestižnu nagradu Emmy u kategoriji najbolje strane serije. Lani je serija ponovno bila nominirana za nagradu BAFTA u kategoriji najbolje drame.


Komentari (0)

Foto