Špijun i dama (1992)

Shining Through (Originalni naziv)

triler drama ratni

Sekretarica američkog vojnog špijuna javlja se kao zamjena za opasan zadatak u Berlinu

 
Režija: David Seltzer
Scenarij: David Seltzer, Susan Isaacs
Uloge: Melanie Griffith, Michael Douglas, Liam Neeson, Joely Richardson, John Gielgud

Filmografija

Spoj ratnoga špijunskog trilera i ljubavne priče o vezi usred otežavajućih povijesnih okolnosti, film "Špijun i dama" redatelja i scenarista Davida Seltzera snimljen je prema slavljenom romanu Susan Isaacs, čiju je omamljivu atmosferu uspješno prenio na veliki ekran.

Heroji se ponekad pojavljuju na neočekivanim mjestima. Melanie Grifftih je za domovinu i muškarca kojeg voli bila spremna staviti život na kocku.
Godina je 1940. i Hitler polako osvaja Europu, što neprestano uznemirava Lindu Voss (Melanie Griffith) u New Yorku. Napola Židovka iz Queensa, zaposlena u odvjetničkom uredu Eda Lelanda (Michael Dougllas), Linda planira jednog dana otići u Berlin spasiti svoje rođake, kao i impresionirati svoga šefa, čija je tajanstvenost gotovo opsjeda.Isprva šaljiva procjena kako je Leland zapravo američki vojni špijun vrlo se brzo pokaže ispravnom, kada brojni ratni događaji, a pogotovo napad na Pearl Harbor, razotkriju njegov pravi posao. Kada Lelandova veza u Berlinu bude ubijena, a potreba za zamjenom postane neodgodiva, upravo će se Linda dobrovoljno javiti na zadatak...
Iako majstorski režiran i sniman prema detaljno razrađenom scenariju, "Špijun i dama" ipak se ponajprije oslanja na glumačke domete, međuigru Melanie Griffith i Michaela Douglasa, te sjajne epizode Liama Neesona, Joely Richardson i doajena Johna Gielguda.

Komentari (0)

Foto