Tiha dolina (2016)

Valea muta (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Napeta priča o dva 15-godišnjaka koji budu uvučeni u vrtlog zločina i skrivenih strasti

 
Režija: Marian Crisan
Scenarij: Christian Barna
Uloge: Vlad Balan, Mihai Calin, Rodica Lazar, Ovidiu Niculescu, Emilian Oprea

Filmografija

„Tiha dolina“ istražuje odnos između dvojice tinejdžera koji balansiraju između prijateljstva i uzajamne privlačnosti, zarobljeni u nizu događaja koji ih dovode u opasnost: svjedoče višestrukim ubojstvima.

Dvojica prijatelja, Filip i Horia, provode večeri u Horijinoj kolibi u šumi, u Tihoj dolini. U određenom trenutku njihovo na prvi pogled djetinjasto zadirkivanje pretvara se u nešto drugo. Stvari postaju lude kad se neki auto zaustavi u blizini kolibe, a Horia i Filip posvjedoče nekolicini ubojstava. Njih dvojica pokušaju neopazice napustiti kolibu, ali ubojica ih slijedi.

Uspiju mu pobjeći u posljednjem trenutku, ali obećaju da neće nikomu reći što su vidjeli kako bi njihov nedopušteni sastanak ostao tajna.

Državna odvjetnica zadužena za slučaj ubojstva je Elena Zamfir, Filipova teta i pomajka. Njezina suradnja s DIICOT-om, institucijom zainteresiranom za rješavanje tajne Tihe doline, pokaže se teškom.

Istodobno, Elena se mora suočiti s izazovima u vlastitoj obitelji. Žrtve su članovi klana koji vodi mafijaš Nicu Jartea. Smrt njegovih ljudi stavlja ga u delikatan položaj. Kad shvate da su ostavili trag koji bi ih mogao odati, Horia i Filip povuku riskantan potez.


Komentari (0)

Foto