Deseto kraljevstvo (2000)

The 10th Kingdom (Originalni naziv)

komedija avantura fantastika

Suvremena priča smještena u svijet fantazije u kojem oživljavaju likovi iz bajki

 
Režija: David Carson, Herbert Wise
Scenarij: Simon Moore
Uloge: Kimberly Williams, Scott Cohen, John Larroquette, Dianne Wiest, ...

Filmografija

"Deseto kraljevstvo" je Emmyjem nagrađena petodijelna fantastična priča koja oživljava likove iz bajki, europskog folklora i mitologije...

Princa Wendella (Daniel Lapaine), vladara Četvrtog kraljevstva i Snjeguljičinog unuka Zla kraljica pretvara u psa, a pas poprima njegov lik. Bespomoćan je u svom psećem liku, pa Zla Kraljica počinje uvježbavati novog Wendella da glumi pravog princa. Tog Wendella, koji ima ljudski lik, mora podučiti ponašanju pravog princa tako da građani nikad ne doznaju za tajni zločin počinjen nad njihovim princom. U strahu za svoj život, pravi princ pokuša pobjeći Kraljici. Princ bježi kroz čarobno ogledalo iz svojeg svijeta te se pojavi u New Yorku kojag nazove Desetim Kraljevstvom.

Da stvari budu još gore, Wendell završi u rukama Virginije (Kimberly Williams), konobarice koja se kronično žali na svoj dosadan i jednoličan život. Virginia je tipičan proizvod kasnog 20. stoljeća – puna očekivanja o tome što svijet može ponuditi, a opet, prenesigurna i uplašena da išta poduzme. Kada Wendell uđe u njezin život, progone ga Lovac (Rutger Hauer) nalik na Terminatora, tri trola huligana i polučovjek-poluvuk s izuzetnim čulom njuha. Virginijin život postane prepun pustolovina, spletki i opasnosti. Čim Vuk (Scott Cohen) ugleda Virginiju, isti tren se zaljubljuje.


Komentari (0)

Foto