Odmori se zaslužio si (2006)

Odmori se, zaslužio si (Originalni naziv)

komedija

Serija prati životne dogodovštine dvoje roditelja i troje odrasle djece koja i dalje žive s njima

 
Režija: Snježana Tribuson, Neven Hitrec
Scenarij: Goran Tribuson, Snježana Tribuson
Uloge: Ivo Gregurević, Vera Zima, Goran Navojec, Igor Mešin, Dijana Bolanča, ...

Filmografija

U središtu humoristične serije autorskog tandema, Gorana i Snježane Tribuson, jest peteročlana obitelj Kosmički. Ruža i Marko imaju troje odrasle djece koja i dalje žive s njima. Kćer Biba nikako da završi studij, sin Dudo se bavi sitnim preprodajama i gotovo je stalno kod kuće, a Neno je voditelj dječje emisije. Osim što je u stalnom sukobu s njima, Marko ne trpi niti susjeda Bajsa. Unatoč tomu, njegova žena Ruža neprestano mu ga ističe kao primjer dobrog susjeda i uspješnog čovjeka...

"Odmori se, zaslužio si" humoristična je serija autorskog tandema, Gorana i Snježane Tribuson, u čijem je središtu zbivanja peteročlana obitelj Kosmički.



Otac Marko, glava obitelji, šef prodaje u nekom izvoznom poduzeću, uvijek pomalo mrzovoljan i ljutit, u stalnom je konfliktu s ostalim članovima obitelji, ali je zapravo vrlo osjetljiva i topla osoba. Majka Ruža, tipična kućanica, koja brižno nastoji održati mir i harmoniju u kući, te troje djece, sinovi Neno i Dudo, i kći Biba. Neno je redatelj televizijske dječje emisije, hipohondar i ženskar. Za razliku od njega, Dudo je praktičar, kombinator, stalno u sumnjivim poslovima kupnje i prodaje stare i švercane robe. I napokon Biba, bezbrižna i vedra, vječna studentica.



Tu su i neizbježni susjedi, mesarski obrtnik Bajs i njegova supruga, u svakodnevnom rivalitetu s Kosmičkima u potvrđivanju statusnih oblika života i antagonizmu dobrosusjedskih odnosa. Na koncu tu je i stalni punkt sastajanja, gostionica koju drži gazda Berti i u kojoj se skuplja šarolika ekipa likova iz kvarta, uglavnom Dudinih "poslovnih partnera"

Komentari (14)

Foto