Kuća od stakla (2001)

THE GLASS HOUSE (Originalni naziv)

triler

Nakon tragične smrti roditelja dvoje siročadi otkrivaju mračne tajne svojih skrbnika

 
Režija: Daniel Sackheim
Scenarij: Wesley Strick
Uloge: Leelee Sobieski, Diane Lane, Stellan Skarsgard, Bruce Dern, Kathy Baker, ...

Filmografija

"Staklena kuća" je sjajan i iznimno napeti triler, čija će mračna atmosfera nepovjerenja i paranoje u gledatelju stvoriti osjećaj nesigurnosti, držeći ga cijelo vrijeme na rubu stolice.

U najtežim trenucima svog života, primili su nemjerljivu pomoć od ljudi kojima bi trebali biti iznimno zahvalni. Ali, stvari nisu onakve kakvima se čine na prvi pogled pa će dvoje mladih morati dobro promisliti tko zaslužuje njihovo povjerenje, u izvrsnom trileru "Staklena kuća".
Kada Ruby (Leelee Sobieski) i njen mlađi brat Rhett (Trevor Morgan) izgube roditelje u automobilskoj nesreći, najbolji prijatelji njihovih roditelja, Erin (Diane Lane) i Terry Glass (Stellan Skarsgard), prime ih sebi u kuću i postaju njihovi skrbnici. Glassovi djeci obećaju lagodan i zabavan život, kako bi što prije zaboravili na veliku tragediju. Život na Malibuu doista jest prekrasan, ali Ruby počinje sumnjati kako Erin i Terry nisu onakvi kakvima se predstavljaju, a sumnje joj potvrdi razgovor s odvjetnikom u kojem saznaje da su im roditelji ostavili 4 milijuna dolara. Kada to spomene Glassovima, oni se počinju čudno ponašati...
Poznatiji kao producent i redatelj televizijskih serija ("Sutkinja Amy", "Las Vegas", "Zakon i red"), Daniel Sackheim sigurnom rukom vodi odličnu glumačku ekipu, koju čini spoj mladih glumačkih nada i iskusnih filmskih lica. Leelee Sobieski ("Deep Impac"', "Max", "Frasier") jedna je od najzanimljivijih glumica nove generacije, što je portretiranjem hrabre Ruby potvrdila i u ovom filmu, a u ulogama podmuklih Glassova briljiraju vedete Diane Lane ("Sudac Dredd", "The Perfect Storm") i Stelan Skarsgard ("Dogville", "Kralj Arthur").

Komentari (3)

Foto