Sretni bijeg (2001)

LUCKY BREAK (Originalni naziv)

komedija romantika kriminalistički

Nespretni dvojac pljačkaša planira bijeg iz zatvora tijekom predstave u obližnjoj crkvi

 
Režija: Peter Cattaneo
Scenarij: Ronan Bennett
Uloge: James Nesbitt, Olivia Williams, Timothy Spall, Bill Nighy, Lennie James, ...

Filmografija

Film ipak većinu komičnih elemenata duguje Stephenu Fryju, izvrsnom britanskom glumcu i komičaru po čijoj je knjizi i snimljen. Pohvalama valja nagraditi i glumačku ekipu na čelu s Jamesom Nesbittom i Oliviom Williams. Uz njih se u sporednim ulogama javljaju dva iznimno interesantna glumca, Bill Nighy i Timothy Spall, te slavni filmski veteran Christopher Plummer, kao zatvorski upravitelj. Spall je 2001. bio nominiran za nagradu koju dodjeljuje British Independent Film u kategoriji najboljeg sporednog glumca, dok je sljedeće godine film bio nominiran za nagradu Empire u kategorijama najbolje

Prijatelji Jimmy (J. Nesbitt) i Rudy (L. James) sitni su lopovi koji napokon odluče obaviti posao života - opljačkati banku. No, pokušaj se vrlo brzo pretvara u fijasko, a dva neuspješna pljačkaša završavaju u zatvoru. Rudy se u zatvoru ponaša pristojno, obavlja dužnosti i drži podalje od nevolja.

Jimmy je tvrdoglav muškarac koji svako malo zbog neposluha završi u samici. Satove kontrole bijesa drži im zgodna i samozatajna Annabel (O. Williams) koja često dolazi u sukob sa zlovoljnim Jimmyjem.

No, njegovo će se raspoloženje znatno popraviti kad čuje da upravitelj Mortimer (C. Plummer) planira organizirati predstavu i to u trošnoj crkvi koja se nalazi u neposrednoj blizini zatvorskih zidina. Jimmy tada s entuzijazmom nagovara ostale zatvorenike da nastupe u predstavi kako bi organizirali zajednički bijeg.

 


Komentari (0)

Foto