Paklena škvadra (1999)

JAWBREAKER (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Popularne srednjoškolke zataškavaju ubojstvo jedne od njih

 
Režija: Darren Stein
Scenarij: Darren Stein
Uloge: Rose McGowan, Rebecca Gayheart, Julie Benz

Filmografija

"Paklena škvadra" redatelja i scenarista Darrena Steina dovitljiva je i iznimno zabavna parodija srednjoškolskih horor filmova i tinejdžerskih komedija posljednjih dvadeset godina, koja za rezultat ima mračno komičnu priču o korupciji, iskupljenju i osjećaju želje za popularnošću koju američki tinejdžeri žele doživjeti više nego išta drugo...

I najslađi su bomboni ponekad iznutra gorki poput smrti, pokazuje nam ova odlična horor-komedija o pokušajima popularnih prijateljica da zataškaju ubojstvo jedne od njih.Courtney Shayne (Rose McGowan), Julie Freeman (Rebecca Gayheart), Marcie Fox (Julie Benz) i Liz Purr (Charlotte Roldan) najbolje su srednjoškolske prijateljice. Odnosno, da budemo precizniji, njih su četiri naprosto privučene jedna drugoj zbog svojih statusa popularnih, omiljenih i prekrasnih djevojaka škole Reagan High.

Djevojke su na samom vrhu popularnosti kada se neslana šala koju prirede Liz na njen rođendan pretoči u njezinu nesretnu smrt. Kada razredna štreberica Fern Mayo (Judy Grier) naleti na djevojke upravo za vrijeme nespretnih pokušaja da zataškaju Lizinu smrt, Courtney se uspije s njom nagoditi. U zamjenu za šutnju, popularne će je cure učinini prekrasnom i primiti u svoje društvo.

"Paklena škvadra" redatelja i scenarista Darrena Steina dovitljiva je i iznimno zabavna parodija srednjoškolskih horor filmova i tinejdžerskih komedija posljednjih dvadeset godina, koja za rezultat ima mračno komičnu priču o korupciji, iskupljenju i osjećaju želje za popularnošću koju američki tinejdžeri žele doživjeti više nego išta drugo. Nastavljajući se na liniju slavnih prethodnika poput 'Heathers', Stein je uspio u relativno poznat okvir ubaciti mnoštvo originalnih elemenata, dobivši na kraju uzbudljiv, duhovit i jako zabavan film. Uz prekrasne djevojke, u filmu se u manjim ulogama pojavljuju i roker Marilyn Manson te slavna Pam Grier.


Komentari (0)

Foto