Crni bombarder (1992)

CRNI BOMBARDER (Originalni naziv)

drama crna komedija

Osebujni srpski radio voditelj nakon gubitka posla odluči osnovati svoju radio postaju

 
Režija: Darko Bajić
Scenarij: Darko Bajić, Aleksandar Barišić
Uloge: Dragan Bjelogrlić, Anica Dobra, Bogdan Diklić, Bogdan Tirnanić, ...

Filmografija

Već 1992. godine, dok su u Hrvatskoj bjesnjeli najteži ratni sukobi, u Srbiji su se pojavili ljudi koji su na neposredan način osuđivali takvo stanje. Crna komedija "Crni bombarder" redatelja Darka Bajića i scenarista Aleksandra Barišića ne dotiče direktno ratne probleme, ali na ironičan način komentira potpunu društvenu zalutalost te degradaciju svakoga građanskog dostojanstva s kojom su se tada suočavali prvenstveno mlađi ljudi...

Dragan Bjelogrlić i Anica Dobra zvijezde se jednog od najslavnijih srpskih filmova devedesetih godina, koji je pokazao da ako postoji pravi motiv, postoji i način na koji se mogu ostvariti ciljevi.

Na pragu novog tisućljeća Boom-92 je radiopostaja u čijem se vlasništvu nalazi samo jedan mikrofon, ali zato obiluje talentima, pršti duhom i spremnošću da se kaže ono što se zbiva, u čemu prednjači ponajprije popularni voditelj Crni (Dragan Bjelogrlić), koji nema dlake na jeziku. Kada vlastima zasmetaju njegov osebujan stil i popularnost koju uživa, Crni odlučuje osnovati svoj radio, čiji će se program emitirati uživo s gradskih ulica. U vezi s otkačenom rock- pjevačicom Lunom (Anica Dobra), Crni zna da mu ne treba život od tisuću godina, ali ni put u svemir na koji se sprema njegova država. Sve što on hoće su zabava i istina.

Glavnu ulogu nezaboravnog heroja za jedan dan igra slavni Dragan Bjelogrlić, njegovu djevojku Anica Dobra, a u filmu se pojavljuju i takve legende ex-Yu glumišta kao što su Bogdan Diklić ili Danilo Bata Stojković.


Komentari (1)

Foto