Krvava romanca (2003)

Haute Tension / Switchblade Romance / High TensionHigh Tension (Originalni naziv)

horror drama kriminalistički

Opuštajući vikend na selu pretvori se u krvavi obračun sa brutalnim manijakom

 
Režija: Alexandre Aja
Scenarij: Alexandre Aja, Grégory Levasseur
Uloge: Cécile de France, Maiwenn Le Besco, Philippe Nahon, Franck Khalfoun, ...

Filmografija

"Krvava romanca" izvrstan je francuski horor mladog redatelja Alexandra Aje nama poznat po filmu "Brda imaju oči" (The Hills Have Eyes). Kroz fizičko-psihološki teror Alexandar Aja parafrazira kultne horore poput "Noći vještica", "Teksaškog masakra motornom pilom", a neočekivani psihološki okret filmu daje umjetničku dimenziju te drži gledatelja u napetosti do kraja.

Marie i Alex, prijateljice i studentice, odluče otići na selo k Alexinim roditeljima kako bi se tamo malo odmorile i pripremale za ispite. Idilična kuća smještena na osami, usred zelenila, pas, papagaj i Alexini gostoljubivi roditelji obećavajuća su formula za opuštajući vikend. No usred noći pred kućom se stvori kamion i nepoznati koji uporno zvoni na vratima. Alexin otac otvara vrata i bude ubijen, majka i sin također, a Alex vezana lancima smještena u kamion dok se Marie šulja po kući skrivajući se od ubojice. U jednom trenutku i Marie uđe u kamion pokušavajući osloboditi Alex no nepoznati zatvara vrata i kamion krene.

Pomno dizajniran, scenaristički dorađen, izvrsno i inteligentno režiran "Krvava romanca" nesvakidašnji je horor koji ljubitelji žanra nikako ne bi smjeli propustiti.


Komentari (3)

Foto