Tri pokušaja (2000)

3 STRIKES (Originalni naziv)

komedija

Želja mu je po svaku cijenu izbjeći treći odlazak u zatvor, no opet upadne u neprilike

 
Režija: DJ Pooh
Scenarij: DJ Pooh
Uloge: Brian Hooks, N'Bushe Wright, Faizon Love, E-40, Starletta DuPois, ...

Filmografija

Iako siže filma može prevariti i ukazati da je "Tri pokušaja" još jedna ozbiljna kriminalistička drama o nepravdi života u američkome crnačkom getu, ovaj je film prije svega urnebesna komedija o neuspjelom bijegu od onoga što je pojedincima namijenila sudbina.

Rob Douglas (Brian Hooks) upravo je izišao iz zatvora, u kojem je bio na izdržavanju kazne za svoj drugi kriminalni prijestup. Zakon kaže kako će mu eventualni treći donijeti i mnogo ozbiljniju kaznu, neovisno o težini prijestupa, pa Rob svoj život po svaku cijenu želi promijeniti nabolje.

Međutim, sudbina ima drukčije planove jer će se Rob naći usred pucnjave u kojoj će njegov prijatelj ustrijeliti policajca.Postavši bjegunac pred zakonom mimo svoje volje i odgovornosti, Rob će se morati dobrano potruditi da dokaže kako nema ništa s pucnjavom.

Redatelj i scenarist DJ Pooh očito je film kreirao na temelju vlastitih iskustava jer preciznost detalja radnje i likova doista osvježava, uspoređena s klišejima u dobrom dijelu konkurencije. Brian Hooks naprosto briljira kao nesretni Rob, a u jednoj od epizodnih uloga nastupa i E-40, legendarni reper Zapadne obale SAD-a.

 


Komentari (0)

Foto