Imitator (1995)

Copycat (Originalni naziv)

triler kriminalistički

Psihologinja i detektivka pokušavaju uhvatiti imitatora serijskih ubojica iz prošlosti

 
Režija: Jon Amiel
Scenarij: Ann Biderman, David Madsen
Uloge: Sigourney Weaver, Holly Hunter, Dermot Mulroney, Harry Connick Jr., ...

Filmografija

Ovaj je film kritika proglasila najboljim trilerom za 1995., a radi se o izuzetno napetoj priči o potjeri za masovnim ubojicom s lukavim stilom: on kopira serijske ubojice nedavne prošlosti. Ambiciozna istražiteljica Odjela za ubojstva San Francisca (Holly Hunter), i priznata psihologinja za kriminalce (Sigourney Weaver) zajedno slažu mozaik zločina i približavaju se zlotvoru koji je uvijek korak ispred....

Serijski ubojica luta ulicama San Francisca. Za razliku od mnogih prethodnika nije odabrao prepoznatljivu metodu ubijanja. Ponosan je na svoju neoriginalnost: on je imitator i rekreira okrutna ubojstva koja su počinili najozloglašenije serijske ubojice u zemlji, njegovi idoli.



Na slučaju radi kriminalistička psihologinja Helen Hudson (Sigourney Weaver) koja je vrhunski stručnjak za serijska ubojstva. Ona pati od agorafobije nakon što je doživjela bliski susret s ubojicom Daryllom Leejem Cullumom (Harry Connick Jr.). Iako je Daryll u zatvoru ona se boji izaći iz stana. Detektivi uključe Hudsonovu u slučaj nakon sumnje da je novi niz bizarnih ubojstava djelo serijskog ubojice.

Komentari (0)

Foto