Čudo u San Franciscu (1993)

MIRACLE ON I-880 (Originalni naziv)

drama film katastrofe

Priča o spasiocima ljudskih života na autoputu nakon strahovitog potresa u San Franciscu

 
Režija: Robert Iscove
Scenarij: Leo E. Arthur
Uloge: Rubén Blades, Len Cariou, David Morse, Sandy Duncan, Ada Maris

Filmografija

Temeljena na istinitome nemilom događaju, "Čudo u San Franciscu" redatelja Roberta Iscovea sjajna je kombinacija filma katastrofe i životne drame, pokazujući kroz što sve prolaze ljudi zarobljeni usred neke prirodne nepogode. Osim što su se morali boriti za golo preživljavanje, mnogi su od pogođenih pobijedili svoje strahove kako bi se suočili s ništa manjim opasnostima potrebnim za spašavanje manje sposobnih...

U borbi protiv prirode uvijek smo mali i nemoćni, ali zato nikada ne smijemo napustiti jedni druge, poruka je ove potresne i humane drame o ljudima koji su stavili svoje živote na kocku kako bi pomogli drugima.

17. listopada 1989. godine San Francisco je poharao strahoviti potres, koji je uza svu izazvanu štetu, srušio i dva vozna kraka obližnje autoceste I-880, zarobivši tako brojne ljude pod tonama asfalta i cementa. Ovo je istinita priča o običnim ljudima koji su se pokazali pravim herojima riskirajući svoje živote kako bi spasili ostale. Vodeći glumački dvojac ovoga potresnog filma čine Rubén Blades i sjajni David Morse.


Komentari (0)

Foto