Gore od najgoreg (2001)

What's the Worst That Could Happen? (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Lopov pokušava sve kako bi se dokopao svog prstena kojeg mu je oteo prevrtljivi bogataš

 
Režija: Sam Weisman
Scenarij: Donald E. Westlake (novel), ...
Uloge: Martin Lawrence, Danny DeVito, John Leguizamo, Glenne Headly

Filmografija

Ova komedija o tvrdoglavom bogatašu i kriminalcu koji se pokušava dočepati svog prstena nastala je prema istoimenoj knjizi pisca Donalda Westlakea.

Lopov Kevin Caffery (Martin Lawrence) svoju novu priliku za lakom zaradom prepozna u bogatašu Maxu Fairbanksu (Danny DeVito). Međutim, tijekom provale u Maxovu kuću, Kevina primijeti i uhvati sam bogataš, koji ga pod prijetnjom pištoljem zadrži do dolaska policije. Kada se policija pojavi, Max napravi i korak više te policajcima kaže kako prsten na Kevinovoj ruci zapravo pripada njemu. Naravno, policajci mu nemaju razloga ne vjerovati i natjeraju Kevina da skine prsten, koji mu je poklonila njegova nova djevojka. Kevin se s time ne može pomiriti i napravit će sve da vrati svoj prsten.
Brza, zabavna i urnebesna screwball komedija "Gore od najgoreg", redatelja Sama Weismana, temeljena je na duhovitom romanu Donalda E. Westlakea, za koji je od objavljivanja bilo jasno kako predstavlja odličan filmski predložak. Priča o dva naizgled potpuno različita čovjeka - statusom, imovinskim stanjem, sposobnostima, željama - ispričana je uz mnoštvo prvorazrednih gegova i sekvenci koje će vas nasmijati do suza. Danny DeVito i Martin Lawrence pripadaju različitim komičarskim školama i razdobljima, no zajedno funkcioniraju besprijekorno, pokazujući nam koliko, zapravo, sličnosti postoji između dva čovjeka na dijametralno suprotnim krajevima društvene skale.

Komentari (1)

Foto