Naposljetku nada (2011)

Am Ende die Hoffnung / Fateful Love - The Hunt for U864 (Originalni naziv)

drama povijesni

Priča počinje 1944. kad mlada Ellen počinje špijunirati za britansku obavještajnu službu

 
Režija: Thorsten Näter
Scenarij: Annette Hess, Thorsten Näter
Uloge: Yvonne Catterfeld, Marie Zielcke, Rosemarie Fendel, Stephan Luca, ...

Filmografija

Povijesna drama temelji se na scenariju Annette Hess u režiji Thorstena Nätera s Yvonne Strahovski i Stephanom Lucom u glavnim ulogama.

2011. godina, Berlin. Taksistica Kati Krüge dobiva poziv za vožnju na koju nerado ide, ali klijent traži upravo nju. Poziv je stigao od njezine bake Elisabeth Lenz s kojom nije u bliskim odnosima. Elisabeth traži da je unuka odveze u Kiel, a put do Kiela vrijeme je koje ona provodi u sjećanjima. Prije gotovo sedamdeset godina zvala se Ellen Ludwig, u Kielu je radila u krojačnici i ujedno bila članica pokreta otpora. Kad su jednom prilikom ona i njezina prijateljica lijepile letke antinacističkog sadržaja po gradu, uhvatila ih je njemačka patrola. Prijateljica je stradala, a Ellen se uspjela izvući zahvaljujući mladom liječniku Robertu Elbingu. U isto vrijeme je upoznala  mladog njemačkog časnika Hansa Mertensa u kojeg će se ona polako zaljubiti.

Istodobno s pričom iz prošlosti koju gledamo kao Elisabethina sjećanja razvija se i odnos između unuke i bake, koji će također doživjeti rasplet zahvaljujući događajima iz prošlosti... 


Komentari (1)

Foto