Muškarac s crvenom cipelom (1985)

THE MAN WITH ONE RED SHOE (Originalni naziv)

komedija

Zbog prijateljeve neslane šale sa cipelama, violinist se slučajno nađe usred CIA-ine urote

 
Režija: Stan Dragoti
Scenarij: Francis Veber, Yves Robert
Uloge: Tom Hanks, Dabney Coleman, Lori Singer, Charles Durning, Carrie Fisher, ...

Filmografija

Jedna od onih komedija iz vremena kada je Tom Hanks još uvijek bio samo svima omiljeni, smušeni komičar, a ne i jedna od najvećih holivudskih zvijezda, "Muškarac s crvenom cipelom" fantastičan je ogledni primjer pametne, precizno napisane komedije. Njezin prvi cilj svakako je nasmijavanje gledatelja, ali to čini izvrsnim zapletom i mnoštvom neočekivanih sekvenci i preokreta u radnji...

Dobro pazite kakve cipele nosite ne želite li postati tajanstveni agent i muškarac s crvenom cipelom. Violinist Richard Harlan Drew (Tom Hanks) zbog prijateljeve neslane šale posve će se slučajno naći usred CIA-ine urote. Naime, kako bi se zabavio, njegov prijatelj Morris (James Belushi) Richardu je sakrio sve cipele osim dviju, i to nesparenih, od kojih je jedna crvene boje.

Sudbina je htjela da je CIA-in kurir toga dana trebao nositi baš takav, nespareni par cipela, od kojih je jedna crvene boje, kako bi ga prepoznali agenti kojima je trebao obaviti dostavu. Zamijenjen za njega, Richard se uplete u sukob između agencijina šefa Coopera (Dabney Coleman) i agenta koji ga želi zamijeniti Rossa (Charles Durning). Na Cooperovu bi ga stranu trebala privući prekrasna Maddy (Lori Singer), koja se naposljetku u Richarda i zaljubljuje.

Tom Hanks očekivano je odličan, a jednako kvalitetne uloge odigrali su i Dabney Coleman i Charles Durning, kao suprotstavljene CIA-ine glavešine.


Komentari (2)

Foto