Utjerivač dugova (1984)

Repo Man (Originalni naziv)

akcija komedija sf

Mladi punker započinje karijeru utjerivača dugova

 
Režija: Alex Cox
Scenarij: Alex Cox
Uloge: Harry Dean Stanton, Emilio Estevez, Tracey Walter, Olivia Barash, ...

Filmografija

U ovoj neobičnoj kombinaciji satirične komedije, dramskog krimića, akcijskog trilera i znanstvene fantastike, vidjet ćemo za što su sve sposobni punkeri-kriminalci, samo ako je situacija dovoljno nadahnjujuća i čudnjikava.

Mladi Otto zaposli se u agenciji koja plijeni automobile neplatišama i koja dobiva specijalan zadatak ući u trag Chevrolet Malibuu iz 1964. godine, u čijem prtljažniku pomaknuti znanstvenik vozi tajanstveni teret koji je otuđio iz tajnog vladina laboratorija. Istodobno, Otto upozna djevojku Leilu, koja je također povezana s tim zbivanjima, te svjedoči prepuštanju kriminalnim vodama svojih prijatelja punkera, Debbie, Dukea i Archieja...

Kultni britanski filmaš Alex Cox (Sid i Nancy, Ravno u pakao, Patrolni policajac) većinu filmova snimio je u američkoj nezavisnoj produkciji, a nerijetko je radio i u Meksiku. Dugometražni debi zabilježio je ostvarenjem "Repo Man", također snimljenim u američkoj nezavisnoj produkciji. Riječ je o filmu koji miješa niz žanrova - od satirične komedije preko krimića, akcijskog trilera do ZF-a, a također neskriveno posuđuje motive klasičnih filmova, najočitije "Poljupca smrti" Roberta Aldricha, dok će upućeniji filmofili prepoznati citate iz "Paklene naranče", "Briljantina" i niza drugih dobro poznatih radova. U glavnoj je ulozi Emilio Estevez, sin Martina Sheena i stariji brat Charlieja Sheena, najpoznatiji po ulogama u filmovima "Vatra Svetog Elma", "To je bilo onda... ovo je sad", "Policijska zasjeda", "Mladi revolveraši 1 i 2", te "Freejack". Uz njega, najpoznatije ime u glumačkoj ekipi je Harry Dean Stantona (Alien, Paris, Texas, Ljepotica u ružičastom, Prava priča, Alpha Dog).


Komentari (1)

Foto