Gol! (2005)

Goal! (Originalni naziv)

drama sport

Priča o klincu koji je ostvario svoj san postavši nogometašem prestižnog nogometnog kluba

 
Režija: Danny Cannon
Scenarij: Dick Clement, Ian La Frenais
Uloge: Kuno Becker, Anna Friel, Alessandro Nivola, Stephen Dillane, Marcel Iures...

Filmografija

Kada je desetogodišnji Santiago Munez prešao granicu iz Meksika u Ameriku, sa sobom je nosio dvije stvari-svoju nogometnu loptu i poderanu sliku FIFA Svjetkog Prvenstva. Ova priča o usponu od siromaštva do bogatstva, koja nas vodi kroz iskušenja i patnju, ljubav i gubitak, tragedije i pobjede.

Baš kao i svaki klinac, Santiago Munez ima veliki san. Ali za razliku od drugih klinaca, njemu se pruža prilika da taj san i ostvari - pod uvjetom da je spreman zanemariti svoj strah, otputovati tisuće kilometara daleko od svoga doma i opstati među jednima od najboljih na svijetu. Jaki pritisak i velika Santiagova osobna žrtva skupo ga koštaju na njegovu putu ka uspjehu, no hoće li to biti dovoljno da ovog talentiranog i odlučnog mladog športaša i junaka udalji od njegova krajnjeg cilja?
U trenutku kada je desetogodišnji Santiago prešao američku granicu, posjedovao je samo dvije stvari: svoju nogometnu loptu i podrapanu sliku Svjetskog Kupa. Odrastajući u Los Angelesu, Santiago (Kuno Becker) je radio mnogobrojne fizičke poslove, ali cijelo to vrijeme njegova je jedina strast nogomet. No kada Britanac Glen Foy (Stephen Dillane), simpatični bivši nogometaš i nekoć lovac na talente, uoči Santiaga na lokalnoj utakmici u Los Angelesu, on prepozna vještog, spretnog i odvažnog nogometaša - upravo onakvog nogometnog talenta kakav je glamuroznom nogometnom klubu Engleske premier lige prijeko potreban...
Sada će ovaj mladić, usred strane zemlje u kojoj je nogomet religija, a St. James's Park u Newcastleu njezina katedrala, dokazati da ima dovoljno odvažnosti i hrabrosti da potpiše ugovor s jednim od najprestižnijih nogometnih klubova na svijetu.
Rađen u suradnji sa svjetskom nogometnom organizacijom FIFA-om, film "Goool!" je vrhunski producirana i uzbudljiva priča o putu jednog nogometaša od trnja do zvijezda.
Za ljubitelje nogometa bit će posebno zanimljivo da se u cameo rolama pojavljuju legende poput Alana Shearera, Zinedinea Zidanea, Raula i Beckhama, te da je kulminacija radnje, obilježena odlučnim susretom Newcastlea i Liverpoola, snimana sa stvarnim igračima tih momčadi - Shearerom, Gerrardom, Barošom, ali i našim Igorom Bišćanom, u ono vrijeme članom Liverpoola.

Komentari (1)

Foto