Michel Vaillant (2003)

MICHEL VAILLANT (Originalni naziv)

akcija sport

Uspijeh Michela i njegovog tima izaziva divljenje ali i ljubomoru kod suparnika

 
Režija: Louis-Pascal Couvelaire
Scenarij: Jean Graton, Philippe Graton
Uloge: Sagamore Stévenin, Peter Youngblood Hills, Diane Kruger, Jean-Pierre Cassel...

Filmografija

Legendarni reli vozač Michel Vaillant dobiva žestoku konkurenciju koja će učiniti sve za pobjedu u 24 sata Le Mansa. Scenarij potpisuje "taksist" Luc Besson.

Upravo traju pripreme za prestižnu francusku automobilsku utrku La Mans, koja traje cijeli dan i čiji je pobjednik bogato nagrađen. Dvije "automobilske" obitelji, Leaders i Vaillant, već su dvadeset i pet godina suparnici na ovakvim događanjima, a s vremenom su to postali i u privatnom životu. U sjajnoj formi i odličnih automobila, oba su vozača spremna na sve ne bi li osvojili prestižnu nagradu. Michel Vaillant (S. Stévenin), glavni natjecatelj, često je bio žrtva protivničkog tima i ove mu je godine iznimno stalo do pobjede...

Michel Vaillant bio je popularni francuski strip autora Jacquesa i Philippea Gratona iz sredine pedesetih godina (a izlazio je u sklopu slavnoga stripa Tintina). Radilo se o super sposobnom sportašu, vozaču trkaćih automobila koji je u svojim izdanjima redovito pobjeđivao najljuće automobilske neprijatelje. Po njemu je devedesetih godina snimljena gledana TV serija u američko-francuskoj produkciji, a 2003. godine Luc Besson, poznati francuski redatelj i scenarist, odlučio je dotični strip adaptirati u filmski scenarij. Rezultat je vrlo solidan film pun sportske akcije i simpatičnih likova (čak i negativaca) sa sjajnim glumcima. Film je potpisao francuski redatelj Louis-Pascal Couvelaire. Zanimljivo je da je veći dio filma snimljen tijekom stvarne utrke Formule 1 u Le Mansu 2002.


Komentari (0)

Foto