James Bond 007: Operacija svemir (1979)

Moonraker (Originalni naziv)

akcija triler avantura

James Bond mora pronaći ukradeni space shuttle prije nego zli Drax ostvari svoj naum

 
Režija: Lewis Gilbert
Scenarij: Christopher Wood
Uloge: Roger Moore, Lois Chiles, Michael Lonsdale, Richard Kiel, Corinne Clery, ...

Filmografija

Tamo gdje su drugi filmovi o Jamesu Bondu završavali, "James Bond: Operacija Svemir“ tek započinje!Redatelj Lois Gilbert u "Jamesu Bondu: Operaciji Svemir“ lakoćom je nastavio graditi specifičnu bondovsku estetiku bombastičnog spoja nepredvidljive priče, atraktivne akcije i spektakularnih specijalnih efekata, pa stoga ne čudi kako ovaj naslov zauzima posebno mjesto u srcima obožavatelja serijala.

Na njegovu putu za Veliku Britaniju, space shuttle Moonraker, koji je izgradila ugledna tvrtka Drax, usred leta je ukraden, a posada aviona koji ga je nosio je ubijena. Kako bi čim prije pronašla odgovorne, Britanija na zadatak šalje agenta Jamesa Bonda (Roger Moore), kojemu će pomoći osobno Hugo Drax (Michael Lonsdale).
U Draxovim laboratorijima Bond upoznaje briljantnu znanstvenicu i astronautkinju Holly Goodhead (Lois Chiles), koja je zapravo agentica CIA-e, te iznutra istražuje moguće nepravilnosti tvrtke Drax.
Bond i Holly će u potrazi za odgovorom na pitanje što se stvarno dogodilo i tko je sve organizirao saznati kako Drax na umu ima strahovit plan koji ni američka ni sovjetska vlada nisu mogle ni naslutiti.

Komentari (1)

Foto