Bijes (2003)

FUREUR (Originalni naziv)

drama romantika

Priča o razvrgnutom prijateljstvu, ljubavi i o životu emigranata u suvremenom Parizu

 
Režija: Karim Dridi
Scenarij: Karim Dridi
Uloge: Samuel Le Bihan, Yu Nan, Yann Trégouet, Bounsy Luang Phinith, ...

Filmografija

Fureur je uzbudljiva drama o ljubavi, razvrgnutom prijateljstvu i općenito o životu emigranata u suvremenom Parizu. Režirao ju je Karim Dridi, francuski redatelj tuniškog podrijetla, koji se i u ostalim filmovima zanimao za teme obrađivane u ovome filmu, osobito za problematiku doseljenika u Francuskoj.

U pariškom trinaestom okrugu (popularno zvanom Kineska četvrt) živi Rapha, sin prve generacije Francuza čiji su roditelji emigrirali iz Španjolske. Nakon smrti roditelja Rapha je preuzeo automehaničarski obrt i napustio boksačku karijeru ne bi li podignuo mlađeg brata Manua. Njih oboje strastveni su obožavatelji tajlandskog boksa. Rapha je nekoć bio jako dobar prijatelj s Tonyjem Tranom, sinog lokalnog uspješnog biznismena vijetnamskog podrijetla. No, s vremenom se prijateljstvo prekinulo, a kada Tony izjavi da želi kupiti Raphinu garažu, izbit će otvorena međusobna mržnja. Ona će kulminirati kada Rapha upozna Chinh, lijepu djevojku kineskih korijena, koja je bila namijenjena Tonyju...

Kroz dobro režirane akcijske prizore redatelj Karim Dridi je predočio osjećajnu priču, s likovima vrlo razrađenih osobnosti. Glavnu ulogu tumači poznati francuski glumac Samuel Le Bihan (3 Zéros, A la folie, pas du tout i Pacte des Loups).


Komentari (0)

Foto