Ubojita Jane (2007)

Painkiller Jane (Originalni naziv)

sf

DEA agentica s nadnaravnim moćima traga za "Neurima" (osobama sa nadljudskim neurološkim moćima)

 
Režija: Matthew Hastings, Nick Copus, Mike Robinson, ...
Scenarij: Jimmy Palmiotti, Joe Quesada
Uloge: Kristanna Loken, Noah Danby, Alaina Huffman, Stephen Lobo, ...

Filmografija

Keristinu Loken gledamo u ulozi Jane Vasco, agentice Uprave za borbu protiv narkotika (DEA) koja se nerado pridružuje tajnoj vladinoj agenciji u potrazi za zastrašujućim neprijateljima poznatima kao "Neuri" – osobe sa nadljudskim nurološkim sposobnostima. Jane ubrzo otkriva i vlastitu genetsku devijaciju, njeno se tijelo samo obnavlja...

Dok je svijet zaokupljen sve težom bitkom protiv terorizma i okupiran socijalnim i ekonomskim nemirom – rođen je neobični novi heroj: Jane Vasco, kao Ubojita Jane (Kristanna Loken). Vrhunska bivša agentica Uprave za borbu protiv narkotika (DEA) Jane Vasco zavidna je pojava kako mentalno tako i fizički. U zahtjevnim situacijama Jane uvijek na vrhuncu zadatka. Još kao djevojčici otac joj je nadjenuo nadimak ubojita Jane opisujući njenu čeličnu volju i sposobnost da mentalno izdrži najteže i najbolnije situacije. Njena će se snaga uskoro naći na kušnji.

Jane je, naime, unovačena od tajna vladina agencija zadužene za zadržavanje i, ako je potrebno, uklanjanje opasnosti od takozvanih "Neura" – osoba natprosječnih neuroloških sposobnosti. Nitko ne zna što uzrokuje promjene koje su dovele do njihovih brojnih i raznovrsnih sposobnosti, od telekineze, nametnutih halucinacija i uvjeravanja mislima. Jane je možda jedna od njih…

U tijeku prve istrage sa svojim novim timom, Jane otkriva kao i sama posjeduje nevjerojatne nadnaravne sposobnosti. Besmrtna je. Preživjevši pad sa četrdesetog kata zgrade konačno je to i dokazala. Potaknuta ovim iznenađujućim otkrićem Jane želi saznati sve što može o tajanstvenim "Neurima". Zapravo miroljubivi Neuri su rijetko zlonamjerni. Trag smrti razaranje i pustoš koju za sobom ostavljaju zapravo je rezultat nehotičnog i nevještog baratanja vlastitim super sposobnostima. Da bi izbjegli masovnu paniku, vlada želi sačuvati tajnu o njima, te sastavlja jedinicu sa jednom jedinom namjerom: razotkriti i zarobiti Neure.

Djelujući sa napuštenog perona podzemne željeznice, središnjicu tajne jedinice čine Andre Mcbride (Rob Stewart) iskusni vođa ovog tima, Connor King (Noah Danby), specijalni agent oboružan ubojitim smislom za humor; Riley Jensen (Sean Owen Roberts), računalni genij zadužen za osiguranje i komunikacije; dr. Seth Carpenter (Stephen Lobo) dežurni liječnik i znanstvenik; Joe Waterman (Nathaniel Deveaux), lokalni osobenjak iz podzemne; i Maureen Bowers (Alaina Huffman), Janeina prijateljica i partnerica iz DEA – e koja je kao i Jane vrbovana nakon što je otkrila visoko povjerljive informacije o "Neurima". “Ubojita Jane” temelji se na stripu istog imena autora Jimmya Palmiottia i Joea Quesada.


Komentari (0)

Foto