Robin i Marian (1976)

ROBIN AND MARIAN (Originalni naziv)

drama romantika avantura

Još jedna verzija priče o Robinu Hoodu u kojem glavne uloge igraju S. Connery i A. Hepburn

 
Režija: Richard Lester
Scenarij: James Goldman
Uloge: Sean Connery, Audrey Hepburn, Robert Shaw, Richard Harris, Denholm Elliott...

Filmografija

Mnoštvo različitih filmskih verzija priče o Robinu Hoodu ima barem jedno zajedničko. Naime, svaki je od njih lako gledljiv i sposoban gledateljima pružiti velike količine užitka i zabave jer je originalna materija toliko zanimljiva i šarmantna da je ni redatelji sa siromašnijom vizijom, ili slabiji glumci, nikako nisu uspijevali okaljati. Takve rasprave u kontekstu "Robin i Marian", međutim, nemaju nikakvog smisla jer je riječ o jednom od najboljih i najoriginalnijih pristupa bazičnoj priči...

Na kraju krajeva, ljubav je ipak najveća avantura od svih. Nakon Križarskog rata, Robin Hood (Sean Connery) i Mali John (Nicol Williamson) vraćaju se u Šervudsku šumu, gdje ih čekaju pripadnici njihove stare bande, koja je krala bogatima kako bi davala siromašnima. Nije se mnogo toga promijenilo otkako je Robin Hood posljednji put bio u engleskim šumama jer narod ponovno pati, pod ludilom kralja Johna. Kada kralj naredi starome Robinovu neprijatelju, Šerifu iz Nottinghama (Robert Shaw), da makne plemstvo iz sela, Robin Hood se odlučuje na novu borbu, prije koje spasi svoju staru ljubav Marian (Audrey Hepburn) iz samostana u kojem je bila zatočena. Nakon toga, Robin i Šerif, iako stariji i sve manje sposobni za neprestano sukobljavanje, pripremaju se za posljednju bitku.

Redatelj Richard Lester iznimno uvjerljivo i logično spaja razigranost šumskih avantura s dramskom pričom o ponovnom buđenju stare ljubavi, koju, s druge strane, legende Sean Connery i Audrey Hepburn igraju romantično, zavodljivo i nenadmašno.


Komentari (0)

Foto