Lažna Amerika (1997)

Telling Lies in America (Originalni naziv)

drama

Prevrtljivi radijski voditelj iskoristi tinejdžera za svoje mutne polove

 
Režija: Guy Ferland
Scenarij: Joe Eszterhas
Uloge: Kevin Bacon, Brad Renfro, Maximilian Schell, Calista Flockhart, ...

Filmografija

Iako gledatelji pamte ime Joea Eszterhasa po hitovima "Flashdance" i "Showgirls", ova drama pripada intimnijim i manje pretencioznim naslovima velikog autora, i svojim poznavanjem teme, precizno oslikavajući svijet šezdesetih oduševljava kao malo koji autobiografski naslov.

Jeste li se ikada zapitali kako je izgledalo odrastanje scenarista "Sirovih strasti"? Odat ćemo vam jedan detalj: postojala je fatalna žena. A što se tiče seksa… provjerite je li prisutan i taj "detalj" u fascinantnoj priči o odrastanju jednog usamljenog dječaka, nazvanoj "Lažna Amerika"...
Godina je 1960. u Clevelandu i Billy Magic (Kevin Bacon) iskorištava svaku sekundu magične ere rock'n'rolla. Kao radijski DJ, Billy je sklopio nezakonitu pogodbu s mnogim distributerima, obećavši kako će njihovim bendovima davati veću minutažu u eteru. U potrazi za pomoćnikom koji bi mu zameo trag, Billy nailazi na mlađahnog Karchyja Jonasa (Brad Renfro), sina mađarskog emigranta. Karchy je zadivljen Billyjevim uspjesima kod žena, blještavim automobilom i samouvjerenim nastupom. Ne shvaćajući kako se iza Billyjeva paravana krije mračna priča, Karchy prati svog idola u stopu i sluša svaki njegov savjet - pa i kad je riječ o prvom izlasku s djevojkom i ubacivanjem afrodizijaka u njeno piće!
Briljantni Kevin Bacon "'Dodir bez opravdanja", "Čovjek bez tijela") s užitkom je odigrao prevrtljivog radijskog voditelja, a Calista Flockhart podsjetila nas je kako njezin glumački rad nije ograničen samo na "Ally McBeal".Ako vas ponekad uhvati nostalgija za radijskom erom i zlatnim razdobljem rocka,"Lažna Amerika" oraspoložit će vas i podsjetiti na znatno opuštenije dane naših života.

Komentari (0)

Foto