Poziv za Saru (2002)

SERVING SARA (Originalni naziv)

komedija romantika

Joe se udružuje sa Sarom i pomaže joj u razotkrivanju beskrupuloznog supruga

 
Režija: Reginald Hudlin
Scenarij: David Ronn, Jay Scherick
Uloge: Matthew Perry, Elizabeth Hurley, Vincent Pastore, Bruce Campbell, ...

Filmografija

Scenarij je djelo uhodanog tandema Jaya Schericka i Davida Ronna, a redatelj je Reginald Hudlin koji je naglasak stavio na dinamično prepletanje romantičnih, humorističnih i akcijskih elemenata u priči računajući na razigranost glavnih interpreta.

Joe Tyler (M. Perry) bivši je odvjetnik koji se nakon problema s mafijom bavi uručivanjem sudskih poziva za svog prepredenog šefa Raya (Cedric the Entertainer). No, ni na novom mu poslu ne ide najbolje, a probleme mu pravi i kolega Tony (V. Pastore) koji se s njim nadmeće za svaki iole unosniji posao.

Posljednji je od njih uručivanje poziva za razvod Sari Moore (E. Hurley), supruzi teksaškog bogataša Gordona Moorea (B. Campbell) koji svoju naivnu družicu želi prevarom ostaviti bez polovice imetka.

I dok Joe juri za Sarom koju je u međuvremenu upozorio prijetvorni Tony, Sara se dosjeti da sa svojim lovcem sklopi posao u zamjenu za razotkrivanje beskrupuloznog supruga koji se potajice viđa s drugom ženom.

Slučajnost ili ne, ali svakako zanimljivost. Glavni glumac u filmu o uručivanju sudskih poziva i sam je nakon premijere filma došao u situaciju da se brani od optužbi. Riječ je o komičaru Matthewu Perryju, jednoj od šestero zvijezda humoristične serije Prijatelji. Nastupajući u pauzama snimanja serije u pojedinim kinoprojektima (Almost Heroes, Fools Rush In), Perry je u romantičnoj komediji Poziv za Saru iz 2002. prihvatio ulogu uručitelja sudskih poziva Joea koji se zaljubi u jednu od svojih meta. Nju pak tumači britanska glumica Elizabeth Hurley (Austin Powers, Začaran) čiji je tadašnji mladić Steve Bing i optužio Perryja da je otac djeteta njegove djevojke. Zavrzlama je riješena DNK testom, ali to nije bio jedini problem za ekipu filma jer je Perry usred snimanja morao otići na odvikavanje od ovisnosti o analgeticima. Sve je to utjecao na rad na filmu koji je u konačnici loše prošao u kinima izgubivši milijune uloženih dolara.

Sama priča ima potencijala, osobito glede ironiziranja američke institucije uručivanja poziva, dok su glavni glumac i glumica sasvim solidni u interpretaciji slučajno povezanih ljudi koji će prvotnu netrpeljivost nadomjestiti zajedničkim interesom i – ljubavlju. Scenarij je djelo uhodanog tandema Jaya Schericka i Davida Ronna (Norbit, Nacionalna sigurnost), a redatelj je Reginald Hudlin (House Party, Bumerang) koji je naglasak stavio na dinamično prepletanje romantičnih, humorističnih i akcijskih elemenata u priči računajući na razigranost glavnih interpreta. U ostalim su ulogama Vincent Pastore, poznat iz serije Obitelj Soprano, popularni zabavljač Cedric the Entertainer (Brijačnica, Sve je cool) te veteran Jerry Stiller (serije Seinfeld i Kralj Queensa).

 


Komentari (0)

Foto