Kung Fu Panda (2008)

Kung Fu Panda (Originalni naziv)

akcija komedija dječji animirani

Smotana panda mora naučiti Kung Fu i pobijediti opasnog protivnika

 
Režija: Mark Osborne, John Stevenson
Scenarij: Jonathan Aibel, Glenn Berger
Uloge: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Ian McShane, Jackie Chan, ...

Filmografija

Svi imamo svoje snove i želje, a upravo nas to povezuje s nezgrapnom pandom koja igrom sudbine postaje ono što je oduvijek sanjala. Iz istog razloga ova duhovita i zabavna akcijska avantura, koja nije izričito namijenjena najmlađima, već gledateljima svih uzrasta, pronašla je mnogo simpatizera. Svi koju su imali priliku pogledati ovu dopadljivu priču u režiji Marka Osbornea i Johna Stevensona („SpužvaBob Skockani", „Sinbad") bili su puni hvale te, poput „Shreka" i „Madagascara", Dreamworksu potvrdili da je iz svoje tvornice animiranih hitova izbacio još jedan izvanredni blockbuster.

Velika i pomalo lijena panda Po radi u očevoj prodavaonici tjestenine. Velikom obožavatelju kung fua Pou uskoro će se ostvariti snovi kada sudbina umiješa svoje prste, a on se pridruži svojim herojima - Žestokoj petorci koju čine Tigrica, Ždral, Bogomoljka, Guja i Majmun, a koje predvodi guru Shifu. U hramu borilačkih vještina spletom okolnosti Po biva proglašen legendarnim ratnikom koji će prema legendi predvoditi veliku petorku. Kada osvetoljubljivi Snježni Leopard krene u napad na Poove sugrađane, Po će morati pokazati svoje umijeće kako bi ih zaštitio od izdajnika, a svoje nedostatke pretvoriti u prednosti...

Dok su u originalnoj verziji glasove posudili glumci s A-liste holivudskog glumišta - Jack Black, Angelina Jolie, Lucy Liu, Dustin Hoffman, Jackie Chan te mnogi drugi, jednako sjajan posao obavili su i hrvatski glumci (Franjo Dijak, Ljubomir Kerekeš, Jasna Bilušić, Aleksandar Cvjetković, Krešimir Mikić, Božidar Smiljanić, Ozren Grabarić), koji su najmlađima našeg podneblja približili heroje ovog duhovitog borilačkog animiranog filma.


Komentari (4)

Foto