Kongo (1995)

CONGO (Originalni naziv)

akcija avantura

Pustolovna priča o gorili koja govori, misiji spašavanja i potrazi za dijamantima

 
Režija: Frank Marshall
Scenarij: Michael Crichton, John Patrick Shanley
Uloge: Laura Linney, Dylan Walsh, Ernie Hudson Tim Curry, Grant Heslov

Filmografija

S moralnom poukom zamaskiranom u akcijsko-avanturistički spektakl, „Kongo" je film temeljen na istoimenome književnom bestseleru Michaela Crichtona, čiji su se romani tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća u filmske hitove pretvarali gotovo na redovitoj polugodišnjoj bazi. Uzbudljiv zaplet jedno je od jačih oružja filma, iako je i iskusni redatelj Frank Marshall obavio izniman posao u nezahvalnom okruženju džungle, čiju je, za zapadnjake, nestvarnu atmosferu na ekran prenio iznimno uvjerljivo.

Poslovni čovjek neutažive pohlepe pošalje svoga sina u opasne divljine Konga u ekspediciju potrage za izvorom dijamanata nevjerojatne veličine, koji su toliko golemi i čisti da bi se vrlo vjerojatno mogli koristiti kao moćni laserski prijenosnici. Kad kontakt s ekspedicijom zamre, u daljnju je potragu poslan tim na čelu s bivšom agenticom CIA-e, bivšom zaručnicom nestalog. U timu su još i opasni plaćenik, znanstvenik sa svojom gorilom koja umije govoriti te avanturist u potrazi za rudnicima kralja Solomona, a svi će oni zajedno saznati kako su naše želje često početak naše propasti.

U glumačkoj se postavi ističe Laura Linney, ulogom u kojoj je pomirila svoja dramska nagnuća i privlačnost avanturističkog igranja.


Komentari (0)

Foto