Potraga za srećom (2006)

THE PURSUIT OF HAPPYNESS (Originalni naziv)

drama biografski

Siromašni prodavač medicinske opreme pokušava prehraniti svoju malu obitelj

 
Režija: Gabriele Muccino
Scenarij: Steve Conrad
Uloge: Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Brian Howe, James Karen, ...

Filmografija

Film U potrazi za srećom inspiriran je životom milijunaša i uspješnog biznismena Chrisa Gardnera, čovjeka koji je izgubio sve osim svoga sina i sna za boljim životom.

Chris Gardner (Smith) obiteljski je čovjek koji se bori kako bi skrpao kraj s krajem. Unatoč naporima da održi obitelj na okupu, majka (Newton) njihova petogodišnjeg sina Christophera živi pod neprekidnim stresom zbog financijskih neprilika. Kako se više ne može nositi s time, ona odluči napustiti obitelj. Chris, sada samohrani otac, uporno nastoji naći bolje plaćen posao koristeći se svim svojim vještinama.
Napokon postane pripravnik u prestižnoj brokerskoj kući, pa iako za to ne dobiva plaću, on ostaje na poslu u nadi da će dobiti obrazovanje i tako naći posao koji obećava. Bez ikakve financijske pomoći, Chris i njegov sin izbačeni su iz stana i prisiljeni spavati u prenoćištima za beskućnike, na autobusnim postajama, u WC-ima, gdje god mogu naći mjesto na kojem mogu provesti noć.
Unatoč svojim nevoljama, Chris se trudi biti pažljiv i savjestan otac, a ljubav i povjerenje njegova sina pomoći će mu da pobijedi sve teškoće na putu u bolji život.

Komentari (11)

Foto