Ubojica pod kontrolom (2004)

CONTROL (Originalni naziv)

triler sf

Sociopat osuđen na smrt pristane sudjelovati u kemijskom pokusu modifikacije ponašanja

 
Režija: Tim Hunter
Scenarij: Todd Slavkin, Darren Swimmer
Uloge: Ray Liotta, Willem Dafoe, Michelle Rodriguez, Stephen Rea, Polly Walker, ...

Filmografija

"Ubojica pod kontrolom" redatelja Tima Huntera vizualno je iznimno dojmljiv, a pričom originalan triler smješten u blisku budućnost, koji pokazuje sve negativne posljedice svakojakog kemijskog inženjeringa, pogotovo onog koji se pača u ljudski mozak.

Izvrsna glumačka ekipa na čelu s Rayom Liottom povest će nas u svijet budućnosti u kojem čovjeku ni njegov vlastiti um ne predstavlja sigurno utočište.

Osuđen na smrt zbog svojih sociopatskih zločina, Lee Ray Oliver (Ray Liotta) dobiva novu šansu za pomilovanje i život, pod uvjetom da pristane sudjelovati u kontroverznom programu doktora Micahela Copelanda (Willem Dafoe). Riječ je o programu modifikacije ponašanja putem ubrizganih kemikalija, čiji se rad nadzire u medicinskom centru, za čiji uspjeh nema nikakve garancije. Suočen sa smrću, Oliver pristaje, ali vrlo brzo postaje jasno kako neki osuđenici jednostavno nisu vrijedni rehabilitacije.

Hunter je najpoznatiji po jednom od najboljih tinejdžerskih filmova osamdesetih, mračnoj "Obali rijeke", a ovdje se okušao u nešto drugačijem, ali njemu jednako poznatom žanru. Glumačku ekipu ovoga odličnog niskobudžetnog trilera predvode sve redom poznata i rado viđena holivudska imena Ray Liotta, Willem Defoe i Stephen Rea, od kojih svaki film obogaćuje uvjerljivim i sigurnim nastupom.


Komentari (3)

Foto