Vražji vjetar (2003)

DEVIL WINDS (Originalni naziv)

akcija

Cijenjeni meteorolog vraća se u svoj rodni grad kako bi pokušao spriječiti razorni tornado

 
Režija: Gilbert M. Shilton
Scenarij: A.G. Lawrence, Ira Schwartz
Uloge: Joe Lando, Nicole Eggert, Erica Durance, Peter Graham-Gaudreau, Garwin Sanford

Filmografija

Televizijska akcijska drama "Vražji vjetar" odlično je ostvarenje napravljeno po uzoru na visokobudžetni hit "Twister", ali je redatelj Gilbert M. Shilton pažnju odlučio fokusirati jednako na međuljudske odnose u filmu, koliko i na spektakularnost scena razarajućih uragana.

Ljudi se mogu ustrajno nositi sa skoro svim zamislivim nedaćama, ali da je bijes prirode neukrotiv protivnik, pokazat će nam ova izvrsna akcijska drama o čovjeku koji je cijeli život posvetio onome što mu je ubilo ženu - uraganima.

Cijenjeni meteorolog Pete Jensen (Joe Lando), poznat po izvrsnom predviđanju uragana, izgubi ženu prilikom strašnog tornada u Oklahomi, nakon čega se odseli u Seattle, kako bi kćer odgajao što dalje od mjesta traume. Kada naraste, malena se vraća u Oklahomu na školovanje, a 10 godina nakon tragedije, Jensen dolazi u svoj rodni grad kako bi je posjetio i pokušao izgladiti postojeće nesuglasice. Iako se u godinama koje su protekle ostavio svog hobija hvatanja oluja, susret sa starim partnerom u njemu će opet probuditi avanturistički duh. Njih dvojica vrlo brzo shvaćaju kako je na putu ka Oklahomi ogromna oluja, koja će sa sobom donijeti nekoliko smrtonosnih uragana.

U glavnoj ulozi prošlošću mučenoga meteorologa Petea Jensena nastupa iskusno televizijsko lice Joe Lando, našem gledateljstvu najpoznatiji po ulozi u seriji "Dr. Quinn, žena vrač".


Komentari (0)

Foto