More ljubavi (1989)

Sea of Love (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Neurotični policajac koji rješava slučaj zamršenih ubojstava se zaljubi u osumnjičenicu

 
Režija: Harold Becker
Scenarij: Richard Price
Uloge: Al Pacino, Ellen Barkin, John Goodman, Michael Rooker, William Hickey

Filmografija

More ljubavi vrlo je dobar triler, nabijen erotikom i policijskim miljeom. Sam Pacino je izjavio da je ova uloga bila idealna za njega: neurotičnost policajca, njegova emicionalna nesigurnost koju kompenzira agresivnošću, sve to dalo mu je dosta mjesta da se glumački razmaše. Kritičari osobito ističu vrlo pametan scenarij Richarda Pricea. U filmu dominiraju iznimno dojmljivo i uvjerljivo odigrane erotske scene dvoje glavnih protagonista Pacina i Barkin, a tu je i uvijek intrigantni John Goodman.

Detektiv Frank Keller (Al Pacino) iskusan je veteran policajac s karijerom dugom 20 godina. Usamljen je i nedostaje mu bivša žena Denise. Ostavila ga je i otišla živjeti s njegovim kolegom Gruberom (Richard Jenkins). Kad nepoznati ubojica ubije svoju žrtvu hicem u vrat ostavivši poruku More ljubavi, Frank je zadužen za vođenje istrage. Detektiv Sherman se pridružuje Franku kad ubojica ubije i drugu žrtvu izvan Manhattana.
Saznaju da su obje žrtve pisale poeziju i objavljivale je u časopisu New York Weekly. Kad se dogodi i treće ubojstvo, Frank nagovori šefa da mu dopusti da objavi svoje pjesme u časopisu i na taj način provede istragu. Zaljubi se u osumnjičenicu, voditeljicu dućana obućom, Helen Cruger (Ellen Barkin) i na taj način ugrožava istragu.
Prije nego što se proslavio s "Mercury Rising", Harlod Becker je snimio jedan od ponajboljih trilera 90-tih, odlični krimić "More ljubavi" koji će vas držati u neizvjesnosti do zadnje sekunde. Kemija između velikog Pacina i Elen Barkin je fantastična i neobično uvjerljiva, no ne smijemo zaboraviti i na jednostavno sjajnog Johna Goodmana u roli detektiva Shermana. Ukoliko već niste pogledali ovaj bezvremenski klasik, nudi vam se još jedna prilika koju ne biste smjeli propustiti.

Komentari (6)

Foto