Sirenin rep (2007)

FISHTALES (Originalni naziv)

obiteljski

Profesor grčkog jezika upoznaje prekrasnu sirenu

 
Režija: Alki David
Scenarij: Alki David
Uloge: Billy Zane, Alki David, Kelly Brook

Filmografija

Radnja filma događa se na grčkom otoku Spetses, gdje profesor grčkoga, Thomas Bradley, nastoji naći nešto novo za svoju studiju o drevnim ljubavnim čarolijama kako ne bi izgubio stipendiju. On zna da je blizu pravome otkriću i očajnički želi nastaviti svoje istraživanje.

Thomas je dobio posljednju priliku da nastavi svoj rad na grčkome otoku u domu svoga oksfordskog mentora, profesora Coultera. Thomas, zajedno sa svojom dvanaestogodišnjom kćeri Serenom, odlazi na otok nastojeći naći inspiraciju za svoju tezu, ali Serena zna da je njezinu ocu, nakon smrti njegove žene,  najpotrebnija nova ljubav. Na početku ga Serena nastoji spojiti s lokalnim otočkim ženama, koje baš i nisu zadivljene čudnovatim i nespretnim Thomasom.

Serena će uskoro upoznati prekrasnu sirenu Nereid, ali nju progoni zli kapetan Mavros, otočki ribar koji je želi ubiti i dočepati se njezina neprocjenjiva repa optočena draguljima. Serena shvaća da je napokon našla idealnu partnericu za svoga oca i upotrijebit će tatine drevne grčke čarolije kako bi ih natjerala da se zaljube.


Komentari (0)

Foto