Turk 182! (1985)

TURK 182! (Originalni naziv)

akcija komedija

Ljutiti građanin se crtanjem grafita odluči obračunati s korumpiranom i nesposobnom vlasti

 
Režija: Bob Clark
Scenarij: Denis Hamill, John Hamill
Uloge: Timothy Hutton, Robert Urich, Kim Cattrall, Robert Culp, Darren McGavin

Filmografija

Iako iznimno zabavan, s radnjom koja se lako prati i ni jednog trena ne prestaje iznenađivati gledatelja, "Turk 182" redatelja Boba Clarka prije svega je detaljan i precizan vodič kroz New York sredinom osamdesetih godina, njegove socijalne probleme i brojne kulturne revolucije. Jedna od njih, grafiti umjetnost, osnovni je motiv filma i glavno oružje kojim se ljutiti Jimmy obračunava s korumpiranom i nesposobnom gradskom vlasti...

Upoznajte New York u njegovu najboljem i najgorem svjetlu. "Turk 182" za to je najpogodniji vodič. Jimmy Lynch (Timothy Hutton) prilično je bijesan što njegovom bratu, vatrogascu Terryju (Robert Urich), grad nije dodijelio nikakvu pomoć nakon ozljeda koje je zaradio spašavajući unesrećene u svoje slobodno vrijeme. Kako bi se nekako osvetio nadležnima, Jimmy se posveti organiziranju i planiranju različitih situacija koje će osramotiti gradonačelnika, potpisujući svoje akcije grafitom Turk 182. Gradonačelnik Tyler (Robert Culp) pod svaku cijenu želi uhvatiti neznanog diverzanta koji polako postaje heroj nezadovoljnih građana New Yorka.

Kao Jimmy, Timothy Hutton je ostvario jednu od svojih najboljih uloga, a posebno je zadovoljstvo vidjeti Kim Cattrall u ulozi Njujorčanke koja nije Samantha iz serije "Seks i grad".


Komentari (0)

Foto