Ubojiti nagon (2005)

KILLER INSTINCT (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Detektivi San Francisca istražuju i razrješavaju mnoge slučajeve bizarnih ubojstava

 
Režija: James A. Contner, Bryan Spicer
Scenarij: Kam Miller, Josh Berman, Carla Kettner
Uloge: Johnny Messner, Chi McBride, Kristin Lehman, Ramon De Ocampo, Jessica Steen

Filmografija

Priče na kojima se temelje jednosatne epizode napete i često tajanstvene kriminalističke serije "Ubojiti nagon" podsjećaju nas kako nikada ne smijemo vjerovati ljudskoj vanjštini, ali i tome da smo mnogi sposobni učiniti nezamislive stvari usred posebnih okolnosti, što ovu seriju i čini toliko privlačnom i uvjerljivom...

Nekada i najstrašnije zločine počine do jučer obični ljudi, za koje nam nikada ne bi palo na pamet da su sposobni napraviti nešto brutalno te koji svakako nisu zločinačka čudovišta, kakvima ih mediji često opravdano, ali i neopravdano prikazuju. Glavni junak uzbudljive kriminalističke serije "Ubojiti nagon" upravo će pokušajem razumijevanja ubojičinih motiva i razloga uspješno razriješiti mnoge slučajeve bizarnih i posebno krvavih ubojstava. Serija je to koja detaljno prati zastrašujuće priče koje se kriju iza takvih ubojstava, ali i detektive koji ih imaju zadatak spriječiti.

Detektiv Jack Hale (Johnny Messner) pripadnik je odjela za devijantne zločine policije San Francisca, koji je taj posebno težak i zahtjevan posao izabrao nakon dužeg pauziranja. Razlog njegova privremenog povlačenja bila je pogibija na dužnosti njegove poslovne, ali i privatne partnerice. Samozatajan i povučen, Hale će upravo suočavanjem s najstrašnijim zločinima pokušati sačuvati svoje mentalno zdravlje i uništiti demone koji ga opsjedaju. Veliku potporu Haleu daje poručnik Ray Cavanaugh (Chi McBride), koji, unatoč pritiscima nadređenih i svojim osobnim prosudbama, pruža Haleu odriješene ruke prilikom korištenja neuobičajenih pristupa policijskom poslu. Istovremeno, jedinici se treba pridružiti detektivka Danielle Carter (Kristin Lehmann), koja će vrlo brzo saznati kako se iza svakog čudovišnog zločina krije prava tajna.

Za razliku od mnogih, danas iznimno popularnih serija koje policijske istrage rasvjetljavaju uz pomoć sveznajuće i svemoguće forenzike, "Ubojiti nagon" spaja moderna tehnička dostignuća s klasičnim verzijama istražiteljskog posla te punokrvnim likovima koji, osim svojih policijskih funkcija, imaju i mnoštvo osobnih problema.

Johnny Messner odlično je utjelovio detektiva Halea, dajući naslutiti sva njegova unutarnja previranja bez imalo glumačkog prenemaganja. Uz uloge u filmovima kao što su 'Talac', 'The Whole Ten Yards' ili 'Anakonda: Lov na crvenu orhideju', Messner je bio i stalan član glumačke postave popularne tinejdžerske serije 'OC'. Ipak, njegova najbolja uloga bez sumnje je ona u sjajnom trileru 'Spartan' u kojem je nastupio uz Vala Kilmera i Williama H. Macyja. Haleovog poručnika igra Chi McBride, trenutno nam najpoznatiji kao jedan od doktora iz serije 'Doktor House'. Njegova filmografija broji i takve hitove kao što su 'Terminal' ili 'Ja, robot', zatim 'Narc', 'Zastrašivači' i 'Nestali u 60 sekundi'.


Komentari (0)

Foto