Prvi pucanj (2002)

FIRST SHOT (Originalni naziv)

akcija triler

Agentica američke tajne službe spašava supruga i predsjednika od terorističkog napada

 
Režija: Armand Mastroianni
Scenarij: Carey Hayes
Uloge: Mariel Hemingway, Doug Savant, Jenna Leigh Green, Wanda Cannon, ...

Filmografija

Uzbudljiv akcijski triler "Prvi pucanj" redatelja Armanda Mastroiannija od svojih se žanrovskih srodnika izdvaja zamjenom klasičnih spolnih uloga - glavni junak ovdje je žena, koja za zadatak ima spašavanje svoga supruga...

Radeći svoj posao zamjerila se brojnim opasnim ljudima, a neki od njih su joj se odlučili osvetiti, ne prezajući ni od napada na američkog predsjednika. Mariel Hemingway je agentica kojoj je namijenjen prvi pucanj.

Alex McGregor (Mariel Hemingway) je iskusna agentica američke tajne službe koja odgađa planirani odmor s mužem Grantom (Doug Savant), kako bi se pridružila predsjedniku u vojnoj bazi koja je upravo bila poprištem terorističkog napada. Za vrijeme tradicionalnog pozdrava, predsjednik je nastrijeljen, a Alex za dlaku izbjegne drugi rafal. Iako je snajperist uhićen još za vrijeme prebacivanja ranjenika u bolnicu, Alex sumnja u postojanje još jednog strijelca te šalje Granta u istragu. Međutim, teroristička grupa koja stoji iza incidenta otme Granta, a Alex mora spasiti i supruga i predsjednika, koji je opet na meti.

Akcijski triler "Prvi pucanj"  je pravi izdanak akcijske škole, čije smjernice ispunjava u potpunosti. Zaplet pun preokreta u radnji te brojne atraktivne akcijske scene pucnjava i potjera, obogaćene su odličnim glumačkim nastupom Mariel Hemingway, koja se može podičiti i oskarovskom nominacijom, a moramo istaknuti i Douga Savanta, poznatog iz slavne serije "24".


Komentari (0)

Foto