Lilyn povratak (2003)

Returning Lily / Tempted (Originalni naziv)

drama romantika

Emma Burke nesretno udana majka dvoje djece doživi ljubavnu avanturu na Havajima

 
Režija: Maggie Greenwald
Scenarij: Vivienne Radkoff
Uloge: Virginia Madsen, Jason Momoa, Lainie Kazan, Kieu Chinh, Andrew McFarlane, ...

Filmografija

Scenarij za film napisala je poznata producentica Vivienne Radkoff, a film je režirala Maggie Greenwald, redateljica srednje generacije, poznata i kao članica žirija Sundance festivala, autorica nekoliko vrlo zapaženih filmova, među kojima je najnagrađivaniji "Songcather" (2000).

Emma Burke (V. Madsen) radi u odvjetničkom uredu. Zbog obitelji prekinula je studij prava, pa mora izdržati sve moguće i nemoguće zadatke koje joj šef zadaje. Ni kod kuće joj nije puno lakše, uz prezaposlenog muža, buntovnu kćer tinejdžericu i mlađeg sina. Svi uvijek od nje sve očekuju.

Takav ju je zahtjevan tempo udaljio od njezine drage Lily, žene koja ju je odgojila i koja živi u Bostonu samo da bi bila bliže Emmi. Emma nije svjesna da je Lily tu radi nje i rijetko se viđaju, jer Lily ne želi Emmi predstavljati još jednu obavezu, a Emma za nju nema vremena. Tek kad joj jave da je Lily umrla, Emma shvati da ju je zapostavila i da se izgubljeno vrijeme više ne može vratiti.

Lilyna je posljednja želja da Emma njezin pepeo odnese na Havaje i raspe uz njezinu rodnu kuću. Ovaj put Emma odluči posvetiti Lily bar toliko vremena da joj ispuni želju. Na aerodromu je dočeka Kala (J. Momoa), koji je sin Lilyne sestre Kehau (K. Chinh). Kehau kaže da Lilyna posljednja želja nije bilo samo prosipanje pepela, nego da ta želja ima mnogo dublje značenje: "govoriti dok se ne oprostite". Što znači da ima nešto što Emmy treba oprostiti Lily, kao i Lily Emmi. Pred njom je prava emocionalna bura...


Komentari (0)

Foto