Specijalistica (1993)

THE REAL MCCOY (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Nakon otmice sina i ucjene, bivša pljačkašica banaka mora se upustiti u još jednu pljačku

 
Režija: Russell Mulcahy
Scenarij: William Davies, Desmond Lowden
Uloge: Kim Basinger, Val Kilmer, Terence Stamp, Gailard Sartain, Zach English

Filmografija

Nakon izlaska iz zatovra pljačkašica banaka, Karen McCoy (Kim Basinger) želi krenuti pravim putem no kad joj bivši "poznanici" otmu sina i ucjene je njegovim životom ona nema izbora te mora krenuti u još jednu pljačku.

Karen McCoy (Kim Basinger), poznata pljačkašica banaka, odslužila je kaznu te izlazi iz zatvora bez novaca, ali s nadom u novi početak. Jedino što Karen želi jest smiriti se i ostaviti prošlost iza sebe. No njeni snovi su puste želje jer pokvareni socijalni službenik, stari poslovni partneri i idiotski bivši suprug će se pokazati kao nepremostiva prepreka. Kako bi spasila svog sina (Zack English) i novu simpatiju (Val Kilmer), Karen će morati obaviti posao koji još nikome nije pošao za rukom.

"Specijalistica" spada u podžanr pljačkaških filmova s nemogućom misijom, čija popularnost nikada ne opada, a dokaze možemo pronaći u bližoj prošlosti i filmskom serijalu "Oceanovih 11" i "Pljački" (The Score, 2001.), ali i mnogim drugima hitovima posljednjih godina. Iako se "Specijalistica" veoma razlikuje od navedenih primjera, činjenica je da je uspjeh filma gotovo zajamčen ukoliko je odabir glumaca pravi, a ovdje je bio odličan. Tako u "Specijalistici", u zenitima njihovih karijera, gledamo Kim Basinger i Vala Kilmera, kao i kultnoga britanskoga glumaca Terencea Stampa.


Komentari (3)

Foto