Rat zmajeva (2007)

D-WAR: DRAGONS WAR (Originalni naziv)

akcija fantastika

Prema korejskoj legendi, zmajevi će se vratiti na Zemlju i uništiti je

 
Režija: Hyung-rae Shim
Scenarij: Hyung-rae Shim
Uloge: Jason Behr, Amanda Brooks, Robert Forster, Craig Robinson

Filmografija

Veliki kino hit u Južnoj Koreji "D-War“ naišao je na podijeljena mišljena, kako javnosti, tako i kritičara. U Južnoj Koreji postoji dvije filmske frakcije – prva, vjerna holivudskoj produkciji te druga, manja, koja joj se suprotstavlja i kojoj pripada najpoznatiji korejski komičar Hyung-rae Shim, redatelj ovog atraktivnog znanstveno-fantastičnog filma, koji će prvenstveno privući ljubitelje žanra.

Prije pet stotina godina, u malom korejskom selu, rodila se djevojčica po imenu Narin. Njoj je sudbina predodredila strašan teret – u sebi nosi skriveni Yeouijoo. Taj mistični predmet želja je dobrog i zlog zmaja jer i jednome i drugome može dati nevjerojatnu moć. Moć koja može stvarati i rušiti svjetove... I tako prođe tih dugih pet stotina godina i potraga za moćnim Yoeuijoo se nastavlja, ovaj put u Los Angelesu. 

Reporter Ethan Kendrick (Jason Behr) otkrije da su se drevna Imoogi bića vratila na Zemlju, a jedini način da ih se zaustavi je pronaći mladu ženu Sarah (Amanda Brooks), oboljelu od tajanstvene bolesti, koja ima moć zaustaviti razarajuća stvorenja. Imoogi dolaze u Los Angeles i razaranjem prouzroče pustoš. Čitav grad je pod opsadnom, a jedina nada za spasenje je Sarah.

Najpoznatije glumačko ime filma svakako je pouzdani Robert Forster, dok se u glavnim ulogama pojavljuju Amanda Brooks te Jason Behr, kojeg ćemo prepoznati iz tinejdžerskih serija "Roswell“ i "Dawson's Creek“.


Komentari (2)

Foto