Detektiv i dama (1987)

SOMEONE TO WATCH OVER ME (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Detektiv i svjedokinja ubojstva razviju odnos koji sve manje nalikuje zaštiti svjedoka

 
Režija: Ridley Scott
Scenarij: Howard Franklin
Uloge: Tom Berenger, Mimi Rogers, Lorraine Bracco, Jerry Orbach, John Rubinstein...

Filmografija

U romantičnom trileru, uz izvanserijsku glumu Mimi Rogers, u kojem ona oživljuje sofisticiranu njujoršku damu, Claire Gregory, a Tom Berenger okorjelog detektiva iz Bronxa, Mikea Keegana, "Detektiv i dama", Ridley Scott pokazuje rijetko viđeno redateljsko umijeće i iznimni vizualni talent, donoseći impresivne vizure New Yorka.

On je policajac koji je napredovao i postao detektiv. Ona je sofisticirana dama koja je svjedočila ubojstvu. U potrazi za ubojicom, oni će otkriti da ih vežu i druge stvari.Nakon što Claire svjedoči ubojstvu, Mike se nađe među detektivima čiji je zadatak zaštititi je.

Dok Mikeova odana supruga, Ellie i sama kćer policajca, čisti prozore, Mike prati Claire na dobrotvorne priredbe i ekstravagantne zabave te se polako udomaćuje u njenom milijun dolara vrijednom stanu.

Postepeno ga začara njena skupocjena ljepota, a ona, pak, počne cijeniti njegovu neiskvarenu jednostavnost te njihov odnos sve manje nalikuje zaštiti svjedoka. No, kad ubojica otme Keeganovu suprugu i dijete te ponudi njihovu zamjenu za Claire, detektivovi problemi postanu mnogo ozbiljniji od bračne nevjere.

 


Komentari (0)

Foto