Praskozorje (2007)

PRIMEVAL (Originalni naziv)

akcija avantura sf

Profesor paleontologije i njegov tim nakon čudne anomalije suočeni su sa bićima iz daleke prošlosti

 
Režija: Jamie Payne, Cilla Ware, Andrew Gunn
Scenarij: Adrian Hodges, Tim Haines
Uloge: Douglas Henshall, James Murray, Andrew-Lee Potts, Hannag Spearritt, ...

Filmografija

Serija ''Praskozorje'' započela je svoj život prije pet godina nedugo nakon što smo zajedno (Tim Haines i Adrian Hodges [koautori serije]) radili na adaptaciji ''Izgubljena svijeta'' Arthura Conana Doylea. Uspjeh tog filma uvjerio nas je da se još puno toga treba napraviti na području gdje se spajaju televizijska drama i fantazija.

Od samog početka znali smo da želimo da naša nova zamisao živi u modernome svijetu. Nismo mogli odoljeti mogućnosti da suočavamo našu krhku suvremenu civilizaciju s bićima iz daleke i tajnovite prošlosti. Kao društvo, naša očaranost dinosaurima i neobičnim zvijerima koje su živjele prije njih i dalje je beskrajna. Tko god je u školskim danima stajao u redu ispred muzeja da vidi eksponate dinosaura, razumjet će o čemu govorimo. Nešto nas kod tih nepoznatih bića, ma kako okrutna i neobična ona bila, povezuje s vizijom o najranijoj povijesti svijeta koja nam je zanimljiva, uzbudljiva, strašna i iznimno draga.
Veličanstveni napreci u kompjutorskoj animaciji omogućili su nam da rekonstruiramo ta izvanredna stvorenja na način koji bi nam još prije nekoliko godina bio nemoguć. Prvi put otkako su te zvijeri tumarale Zemljinom kuglom moguće je zamisliti i pokazati njihovu stvarnu veličinu i utjecaj, a seriji Praskozorje to je ujedno i glavna zadaća.

Istodobno jednako strastveno vjerujemo da najbolji vizualni efekti na svijetu ne znače ništa ako nisu uklopljeni u napetu i dirljivu priču o ljudima. Naša je serija toliko o ljudima, koliko i o zvijerima s kojima oni dolaze u kontakt. Ovo je priča o najrazličitijim ljudskim emocijama, a svaki glavni lik čeka dug put.
Za nas je radnja uvijek na prvom mjestu, a specijalni efekti tek su način da se priča bolje ispriča, nikako njezin razlog.Zapravo, Praskozorje postavlja sljedeća pitanja: Što bi itko od nas učinio u izvanrednoj situaciji? Kako bismo se ponašali da sretnemo dinosaura u supermarketu ili na školskom igralištu? Što bi se dogodilo da se čovječanstvo iznenada suoči sa svojom mračnom i užasnom prošlošću? U trenutku nezamislive krize bismo li se držali zajedno ili bismo se raspali?
Naša je želja odgovoriti na neka od ovih pitanja na najstrašniji, najnapetiji i najzabavniji način koji znamo.

Komentari (1)

Foto