Virus smrti (2000)

AGENT RED (Originalni naziv)

akcija

Iskusni američki kapetan se sukobljava s teroristima koji žele ukrasti biokemijsko oružje

 
Režija: Damian Lee
Scenarij: Damian Lee
Uloge: Dolph Lundgren, Meilani Paul, Alexander Kuznetsov, Natalie Radford

Filmografija

Klasična akcijska razbibriga, "Virus smrti" je film kojim je Dolph Lundgren, jedna od najvećih akcijskih zvijezda osamdesetih i devedesetih godina, pokušao opet uhvatiti nekadašnju slavu. Iako bez velikog uspjeha na blagajnama kina, priča je složena po svim pravilima žanra, a film sadrži obilje uzbudljivih sekvenci u klaustrofobičnom okruženju ratne podmornice. To jamči status punokrvnog žanrovskog nastavljača hitova kao što su "Lov na Crveni oktobar", "Podmornica" ili "Pod opsadom".

Američka mračna vojna tajna se vraća kući. Po završetku hladnog rata, ruska vlada odlučila se riješiti smrtonosnog uzorka biokemijskog oružja tako da ga vrati Amerikancima, od kojih su ga ukrali prije nekoliko godina, u jeku sukoba.Američka je strana odabrala iskusnog kapetana Hendricksa (Dolph Lundgren) kao preuzimatelja uzorka, koji bi u sigurnoj podmornici trebao opasnu pošiljku vratiti kući. Rutinski se zadatak, međutim, pretvori u mogućnost prave kataklizme kad banda međunarodnih terorista napadne podmornicu pokušavajući ukrasti biokemijsko oružje koje bi zatim lansirali i na New York i na Moskvu. Hendricks ih mora zaustaviti prije nego bude kasno...

Dolph Lundgren i dalje udara rijetko viđenom snagom, a ruka iskusnog redatelja Damiana Leeja precizno vodi film do samoga kraja.


Komentari (0)

Foto