Predmet obožavanja (1998)

THE OBJECT OF MY AFFECTION (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Trudna djevojka se zaljubljuje u svog najboljeg prijatelja koji je homoseksualac

 
Režija: Nicholas Hytner
Scenarij: Stephen McCauley, Wendy Wasserstein
Uloge: Jennifer Aniston, Paul Rudd, John Pankow, Timothy Daly, Alan Alda, ...

Filmografija

Njezin najbolji prijatelj i potencijalni ljubavni partner je homoseksualac. No san lijepe Nine o povratku Georgea na hetero staze ipak neće biti lako ostvariv u šarmantnoj komediji cijenjenog britanskog redatelja, Nicholasa Hytnera.

Susret Georgea i Nine brzo završava zajedničkim zaključkom: oni su stvoreni jedno za drugo – ako se zanemari mala sitnica, da je George (Paul Rudd) homoseksualac. Iako je trudna s drugim muškarcem, Nina (Jennifer Aniston) ne planira nastaviti zajednički život s ocem svoga djeteta, već poziva Georgea da bude njezin cimer.

George prihvaća Ninin poziv, budući da je i sam nedavno izašao iz nesretne veze, i postaje Ninin najbolji prijatelj. Iako je Georgeovo seksualno opredjeljenje uvijek prisutna zapreka, situacija dobiva dodatnu težinu kada se George zaljubi u mladoga glumca (Amo Gulinello)...

Nakon uspjeha "Prijatelja", filmska karijera Jennifer Aniston nije ostala zanemarena. Nastupivši prvo u niskobudžetnom hororu "Vilenjak", lijepa je Jennifer potom zaredala romantične komedije, da bi se potom okušala i u izvrsnoj drami "Dobra djevojka". U "Predmetu obožavanja" Jennifer Aniston romantično je povezana s epizodistom iz "Prijatelja", Paulom Ruddom, u intrigantnom zapletu koji se dotiče složenih veza izraslih iz prijateljstva. Nimalo jednostavan zadatak uprizorenja niza dramskih situacija, koje bilježe suptilno mijenjanje jedne prijateljske veze, izvrsno je odradio cijenjeni britanski redatelj Nicholas Hytner.


Komentari (1)

Foto