Smrtonosni kontakt: Ptičja gripa (2006)

FATAL CONTACT: BIRD FLU IN AMERICA (Originalni naziv)

triler drama

Nezaustavljivi virus ptičje gripe širi se Amerikom

 
Režija: Richard Pearce
Scenarij: Ron McGee
Uloge: Joely Richardson, Scott Cohen, Justina Machado, Ann Cusack, Stacy Keach

Filmografija

Zaboravite Hitchcockove Ptice - ovo je televizijski film katastrofe o zarazi virusom ptičje gripe koja će izazvati pandemiju i uzdrmati temelje moderne civilizacije. Najgori scenarij postao je stvarnost.

Dok se panika širi, guverner Virginije (Scott Cohen) u karantenu stavlja dijelove u kojima su zabilježeni slučajevi oboljelih, a federalne vlasti priznaju da nemaju cjepiva i zaliha antivirusnih lijekova. Dolazi do velikog društveno-ekonomskog kaosa, a uz nestašicu hrane i lijekova, isključenja struje i nereda na ulicama New Yorka, dolazi čak i do građanskog rata između država. Pandemiju pokušava spriječiti doktorica Dr. Iris Varnack (Joely Richardson), a s vremenom joj to i uspije. No nakon nekog vremena guverner i doktorica dolaze do saznanja da su svi stanovnici jednog angolskog sela umrli.
Redatelj ovog filma Richard Pearce potpisuje režiju i pojedinih epizode hit serija Medij i CSI Miami, a ujedno je i član Odbora Akademije filmske umjetnosti i znanosti u odjelu dokumentarnog filma. Nominaciju za Emmy dobio je 1990. godine za mini seriju "The Final Days".


Komentari (0)

Foto